Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 7 » День працівника соціальної сфери
18:16
День працівника соціальної сфери

ПІКЛУВАТИСЬ ПРО ЗНЕДОЛЕНИХ

 

 

 

 

 

У першу неділю листопада в Україні, згідно з Указом Президента України

від 13.04.1999 № 374/99 відзначають День працівника соціальної сфери.

 

 

Це свято є свідченням високої оцінки державою ролі працівників, які щодня забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

 

Безумовно для нас так важливо отримати своєчасну допомогу, знайти того, хто подарує надію на краще. Ми сподіваємось знайти милосердних людей, що допоможуть нам в скрутні часи. Такими помічниками є вони – працівники соціальної сфери. Люди, покликанням котрих є допомога іншим. Вони мають відповіді на всі питання, а вогники милосердя завжди палають в їх серцях. Щорічно в Україні День працівника соціальної сфери відзначається в першу неділю листопада. Цього року свято припадає на 7 листопада.

 

Як виникла ідея відзначати День працівника соціальної сфери?

 

Ще в стародавньому світі в товариствах людей були ті, котрі відчували в собі сили допомогти іншим, спрямувати їх на вірний шлях. Ще за часів життя стародавніх філософів починали формуватися такі сучасні науки як психологія, соціологія, правознавство.

Люди завжди потребували наставників та провідників на життєвому шляху. Так, наприклад, Арістотель вважав, що на створення сім’ї людей підштовхує бажання спілкуватися. Сім’ї спілкуються між собою – утворюються селища. Селища спілкуються між собою – утворюються держави. А згідно з Арістотелем державу люди створюють для «можливо кращого життя».

Вже тоді почали з’являтися люди, які були готові поділитися своїм позитивним досвідом створення сім’ї. Повставали тогочасні освітні центри, де людям надавали різного роду допомогу, в тому числі психологічну та елементарні знання правознавства.

Таким чином, громадянин ставав ліпше обізнаним у своїх правах та робив значні кроки на поліпшення розвитку своєї сім’ї. Власне тоді й почав з’являтися прототип сучасного соціального працівника. Довгий час цій професії не надавали ґрунтовного значення. Попри все, з покоління в покоління потреба в таких людях зростала.

Тому, коли в сучасному світі людина відчуває у собі натхнення допомогти іншому, вона обирає шлях соціального працівника. Адже він повинен бути обізнаним у правових питаннях щодо пенсійної справи, питань соціального захисту дітей та громадян з обмеженими фізичними можливостями. Не варто забувати про навички педагога та вихователя, щоб надавати необхідну підтримку та опіку людині, що її потребує.

Без сумнівів, такий працівник деколи має бути психологом для виявлення ментальних негараздів та володіти достатньою майстерністю, щоб вселити надію.

Згідно з Указом Президента України від 13.04.1999 №374/99 День соціального працівника відзначають в першу неділю листопада. З часу запровадження цього свята сотні тисяч працівників відзначають своє професійне свято. А ще більша кількість громадян отримують необхідну допомогу.

 

Статистичні дані

 

Сьогодні в Україні понад 150 тисяч осіб працюють в соціальній сфері.

 

Типові питання у День працівника соціальної сфери

 

  • Які професії до соціальної сфери?
  • Це працівники з соціального захисту, освіти і охорони здоров’я, культури і побутового обслуговування тощо.
  • Хто може звернутися до працівника соціальної сфери?
  • Якщо людина має проблеми зі здоров’ям, залишилася одна, без рідних і близьких, має проблеми з працевлаштуванням або знаходиться в подібній складній ситуації. У непростих життєвих ситуаціях саме працівники соціальної сфери надають підтримку та невідкладно допомагають у розв’язанні таких питань.

Як відзначати День працівника соціальної сфери?

 

  1. Як правило, у міських центрах культури відбуваються заходи з нагоди Дня соціального працівника, де представники офіційних організацій вітають всіх осіб, що працюють у цій сфері.
  2. Якщо ваша близька людина працює в соціальній сфері або ви бажаєте віддячити небайдужому працівнику соціальної сфери, то можна подарувати декілька квіточок або солодощі.
  3. Без уваги не залишаться й ваші слова вдячності, адже вони здатні проникати до глибини душі.

 

Чому важливий цей день? 

 

Важливо щоб працівники соціальної сфери відчували підтримку та увагу. Вони працюють за покликом серця на благо інших, а отримуючи зворотний зв’язок, їх доброти буде вистачати на всіх.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-zhuravlia/

 

Переглядів: 241 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:37
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024