Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 14 » «Більше 95% вагітних жінок, які поступають у стаціонар, є невакцинованими»,- Марія Малачинська
22:55
«Більше 95% вагітних жінок, які поступають у стаціонар, є невакцинованими»,- Марія Малачинська

 

ЯК НЕ ПОТРАПИТИ У ГРУПУ РИЗИКУ, ЯКА ПОБІЛЬШАЛА

 

 

 

 

 

 

 

Штам Дельта вражає не лише людей похилого віку, але і молодшу

вікову категорію зокрема жінок репродуктивного віку і молодих людей.

 

 

 

Про це під час брифінгу розповіла керівник Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

 

«Вакцинація - єдиний метод який захищає від смерті. Людина може захворіти навіть після вакцинації, але перебіг захворювання буде набагато легшим, який можна буде перенести в домашніх умовах або у межах безкисневої терапії»,- наголосила Марія Малачинська.

 

Як повідомила керівник перинатального центру, на ранок 12 листопада у боксованих палатах знаходяться четверо вагітних та 21 - у Центрі легеневого здоров‘я. У всіх них є підтверджений ковід. Медики обох медичних закладів надають кваліфіковану медичну допомогу усім вагітним та породіллям.

 

Загалом більше 95% вагітних жінок, які поступають у стаціонар, є невакцинованими. Це призводить до сумних наслідків: 1 жовтня у перинатальному центрі померла від ускладнень коронавірусної хвороби одна вагітна та ще одна жінка померла першого листопада у Центрі легеневого здоров‘я.

 

Днями від ускладнень ковіду померла 23-річна вагітна жінка, яка була лише на тринадцятому тижні вагітності. Усі вагітні жінки, які померли, були невакцинованими.

 

Враховуючи епідеміологічну ситуацію, яка не має тенденції до суттєвого покращення, Львівський обласний клінічний перинатальний центр спільно з департаментом охорони здоров‘я відкривають ще одну локацію власне у центрі для того, щоб вагітні жінки перейшли у зручні та комфортні умови і безпечно під контролем лікаря акушера-гінеколога пройшли вакцинацію.

 

 

 

 

 

 

 

«Я впевнена, що додаткова консультація наших спеціалістів додасть впевненості усім вагітним та породіллям, адже вакцинація - єдиний ефективний метод захисту від небезпеки зараження коронавірусною хворобою. Тому закликаю усіх вакцинуватися, адже кожна вагітна жінка несе відповідальність не лише за себе, але й за свою майбутню дитину»,- наголосила Марія Малачинська.

 

Як додала вона, минулого місяця у перинатальному центрі перебували 32 вагітні жінки, у яких був підтверджений ковід. Усі вони знаходилися у боксованих палатах, щоб унеможливити поширення захворювання по закладі. Певний відсоток дітей від таких породіль народжуються з вродженими пневмоніями, але це напряму залежить від важкості перебігу хвороби у матері та наявності у неї вакцинації.

 

Більшість вагітних жінок, які перебувають у перинатальному центрі і у них захворювання на коронавірус є підтвердженим, потребують кисневої підтримки та переносять хворобу у стані середньої тяжкості або важкому.

 

 

 

 

 

 

«Протипоказів до вакцинації під час вагітності жінок немає. Також можна вакцинуватися і лактуючим жінкам. Важливо вакцинуватися тим жінкам, які планують вагітніти. Загалом можна у будь-якому терміні вагітності вакцинуватися»,- запевнила Марія Малачинська.

 

Вагітність підсилює симптоматику, яка характерна для коронавірусної інфекції, тобто, під час вагітності перебіг захворювання є важчим, а штам Дельта у порівнянні з минулою хвилею захворювань є небезпечнішим для вагітних жінок.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=63478

 

Переглядів: 260 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 00:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024