Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 14 » Олешківська РО ТЧХУ – учасник програми «Підтримка розбудови доходу домогосподарств – реагування на COVID-19»
22:55
Олешківська РО ТЧХУ – учасник програми «Підтримка розбудови доходу домогосподарств – реагування на COVID-19»

 

ОБНАДІЙЛИВИЙ  ПОЧАТОК

 

 

 

 

 

 

 

Запровадження програми Червоного Хреста «Підтримка розбудови

 доходу домогосподарств – реагування на COVID-19» в м. Олешки.

 

 

У межах Херсонської області, зокрема в м. Олешки, нещодавно стартував загальноукраїнський Проект ТЧХУ за підтримки Міжнародної Федерації Товариства Червоного Хреста / Червоного Півмісяця «Підтримка розбудови доходу домогосподарств - реагування на Covid-19, 2021 / Livelihoods IGA - Respose to Covid-19, 2021» (проект), який надзвичайно вчасно та вкрай необхідно дозволив мешканцям місцевих громад поліпшити рівень доходу від ведення домашнього господарства.

 

Місією проекту стала підтримка життєдіяльності домогосподарств, які зазнали негативного впливу від наслідків пандемії Covid-19 шляхом надання цільової грошової допомоги для початку/відновлення джерела прибутку.

 

За умовами проекту участь у програмі могли взяти домогосподарства внутрішньо переміщених осіб (ВПО), демобілізованих учасників АТО/ ООС та місцевого населення з низьким прибутком (нижче прожиткового мінімуму на члена домогосподарства).

 

 Але бенефіціарами з вищезазначених категорій населення могли стати лише представники наступних критеріїв вразливості:

- домогосподарства з особами з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп;

- домогосподарства/ особи, які опікають людей похилого віку (старше 65 років)

- одинокі годувальники з дітьми до 18-ти років;

- багатодітні сім'ї (з дітьми до 18-ти років).

 

 

Для пошуку та підбору майбутніх бенефіціарів було не тільки залучено власну базу даних, але і залучено керівника та спеціалістів Олешківського територіального центру соціального обслуговування, залучено голів районних організацій учасників АТО/ ООС, та заступника міського голови Олешківської міської територіальної громади Валентину Свистухіну, за що хочемо висловити їм велику подяку.

 

Внаслідок кропіткої роботи зі збору документів, відвідування тренінгів та, щонайголовніше – усвідомлення основної ідеї щодо розвитку власного домогосподарства, майбутніми бенефіціарами було успішно написано і захищено бізнес-плани та отримано два транші по 14 тисяч гривень.

 

Слід зазначити, що ідей в отримувачів грантової допомоги було безліч: це і закупівля матеріалів для будівництва присадибних теплиць для вирощування сільськогосподарських рослин та квітів, розведення птахів та худоби, закупівля електро - та бензоінструментів для ведення присадибного домогосподарства, апаратури для випікання та зберігання домашньої випічки, придбання доїльних апаратів та інших необхідних у господарстві приладів.

 

Важливим етапом, який дозволив зібрати найбільш відповідальних учасників проекту стала організація Круглого столу після отримання бенефіціарами першого траншу.

 

 

 

 

 

 

Даний захід, що відбувся 28 жовтня 2021 року з дотриманням усіх карантинних вимог, під керівництвом регіонального менеджера проекту Тетяни Саватеєвої, помічника регіонального менеджера, голови Олешківської РО ТЧХУ Галини Тимощук та за участю представника влади Олешківської ОТГ Валентини Свистухіної, котра забезпечувала зв'язок і співпрацю з місцевими громадами під час реалізації проекту, було розглянуто перелік важливих питань, зокрема основні досягнення та історії учасників проекту, обмін досвідом та посилення зворотного зв’язку з бенефіціарами.

 

 

 

 

 

 

Слід зазначити, що хоч проектом у межах Олешківської міської та сусідніх сільських громад було охоплено не настільки багато мешканців як би нам хотілось (загалом допомогу отримало 18 бенефіціарів), все ж Товариство Червоного Хреста України вкотре зробило, хоч незначний за масштабами, але вагомий внесок, у підтримку вразливих верств населення та дозволило людям відчути тепло підтримки і небайдужості від сторонньої людини, а це – найцінніше.

 

 

 

 

Автор - Ігор Тимощук,

волонтер Олешківської РО ТЧХУ

 

Фото - Олешківської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=407393117524189&set=pcb.407395084190659

 

Переглядів: 360 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024