Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 16 » У приватному будинку для літніх людей знову пожежа: загинули п’ятеро осіб
14:45
У приватному будинку для літніх людей знову пожежа: загинули п’ятеро осіб

 

 

ЧЕРГОВА  ПОЖЕЖА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Дніпрі в будинку для літніх людей сталася пожежа, у результаті

чого загинули п’ятеро жінок. Адміністратора будинку затримали.

 

 

Про це у вівторок повідомили у поліції Дніпропетровської області, пише УНН.

 

Деталі

 

Зазначається, що 16 листопада до поліції надійшло повідомлення про те, що в приватному будинку для осіб похилого віку в Центральному районі міста Дніпро виявлено п’ятьох мертвих жінок віком від 75 до 89 років.

Попередньо встановлено, що в одній із кімнат на другому поверсі будинку, де виявлені загиблі, сталося коротке замикання та загорання електропроводки. Жінки, як вказано, могли отруїтися чадним газом. Наразі тіла загиблих направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини смерті.

"Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Санкція статті – до 8 років позбавлення волі", - відзначили у поліції.

Наразі поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу затримали адміністратора закладу. У межах розслідування будуть призначені необхідні експертизи. Слідство триває.

 

Інші пожежі у будинках для літніх людей

 

21 січня поточного року у Харкові в приватному пансіонаті, який здійснював догляд за громадянами похилого віку, сталась пожежа. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 16.

Після цього Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Після цього у Мінсоцполітики створили реєстр надавачів соцпослуг. За даними відомства, в Україні функціонує майже 3 тис. надавачів соцпослуг, з яких понад 2 тис. - комунальної форми власності та близько 700 — приватних.

Урядова комісія з розслідування причин виникнення пожежі в Харкові доповіла, що станом на 2 лютого було перевірено 1205 соціальних об’єктів. У десятках з них виявлено порушення у реєстраційних документах та дотриманні протипожежних норм. При цьому 335 з 538 перевірених будинків для літніх людей не включені до реєстру надавачів соціальних послуг.

Однак, пожежі продовжилися. Так, у Києві сталася пожежа у будинку для літніх людей "Срібний вік".

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1952593-u-privatnomu-budinku-dlya-litnikh-lyudey-znovu-pozhezha-zaginuli-pyatero-lyudey

 

Переглядів: 357 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 12:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024