Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 18 » У перинатальному центрі м. Львова запрацювало нове відділення постінтенсивного догляду новонароджених
10:02
У перинатальному центрі м. Львова запрацювало нове відділення постінтенсивного догляду новонароджених

 

 

ДІТИ – НАШІ КВІТИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Вчора, у Всесвітній день передчасно народженого малюка, у Львівському обласному клінічному

перинатальному центрі запрацювало нове відділення постінтенсивного догляду новонароджених.

 

 

 

 

 

 

 

Участь у відкритті взяв голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

 

 

 

 

 

 

“Кілька місяців тому ми з вами відкривали реконструйовану другу чергу обласного перинатального центру – його гінекологічне відділення. Можу сказати, що від 2018 року, коли після 5 років перерви пологовий знову запрацював, коли відкрили його першу чергу, ми рухаємося доволі швидко. Кожного року у цих стінах з’являється не менше 5000 дітей. Трошки більше ніж 10% з них є недоношені. Саме тому в цій установі дуже потрібно мати своє відділення, де можна прихистити маленьких "поспішайок". Такі маленькі діти, після реанімації, не повинні транспортувалися до іншої установи. Щоб якісно і швидко провести всі обстеження, щоб не травмувати навіть психологічно маму та дитину, щоб забезпечити якісний безнастанний догляд, відділення постінтенсивного догляду недоношених дітей потрібне саме тут. Торік тут створили тільки 4 ліжка для недоношених дітей. А разом із цим відділенням наш обласний перинатальний потроху виходить на повний цикл піклування про маляток – від вагітності – до виходжування недоношених малят, вигодовування грудьми та навіть навчання молодих батьків", – зазначив очільник області.

 

 

 

 

 

 

Відділення постінтенсивного догляду новонароджених міститиме 16 комфортабельних палат, 10 з яких індивідуальні палати підвищеного комфорту. Тут буде дві палати постінтенсивного нагляду для 2 та 5 немовлят з інкубаторами-трансформерами, які створюють умови, наближені до внутрішньоутробних.

 

 

 

 

 

 

Крім того, у цих високоспеціалізованих палатах є: інфрачервоні обігрівачі для новонароджених – глибоко недоношені діти не в змозі підтримувати власну терморегуляцію, дихальні дитячі апарати та зволожувачі дихальної суміші, пульсоксиметри – для оцінки та підтримки дихальної системи малюків, лампи для фотометрії, неінвазивний вимірювач білірубіну для оцінки ступеня жовтяниці та попередження її токсичного впливу. Окремо розташовані релакс та фудзона для батьків, бебі-спа та кабінет масажу для немовлят. Зазначимо, для закупівлі обладнання з обласного бюджету виділили 14 млн грн.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

 

У церемонії відкриття нового відділення у перинатальному центрі взяв участь член правління Львівської ОО ТЧХУ, голова депутатської фракції «Європейська солідарність», відомий хірург-онколог Олег Дуда (на знімку: крайній справа).

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=63565

 

Переглядів: 224 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024