Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Листопад » 19 » Міжнародний день чоловіків
21:31
Міжнародний день чоловіків

 

ЧОЛОВІЧЕ СВЯТО – У  ЖІНОЧОМУ ОБРАМЛЕННІ

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 19 листопада, на честь сильної половини людства відзначають
Всесвітній день чоловіків, більше ніж у 50 країнах світу, в т.ч. і в Україні.

 

 

Мета цього свята – привернути увагу до гендерної дискримінації чоловіків при визначенні важливості їх ролі в сім'ї та вихованні дітей, а також нагадати про важливість збереження фізичного та психологічного здоров'я хлопчиків і чоловіків.

 

У цей день маємо чудову нагоду привітати й побажати вдалого дня чоловікові, сину, татові, дідусю, однокласникові, колезі чи просто другові.

 

Адже жінки, як ніколи, так потребують чоловічої уваги, очікують на того, хто зможе їх вислухати та обійняти. Проте, дуже часто вони забувають, що й чоловіки теж потребують підтримки та обіймів. Їм необхідно, щоб їх силу та мужність визнавали та відповідно оцінювали.

 

Батько, брат, хлопець, наречений – всі будуть раді святкуванню свого Дня так само яскраво, як і жінки восьмого березня. Чоловіки абсолютно не менше турбуються про добробут родини та виховання дітей.

 

Міжнародна спільнота вирішила зробити свято чоловіків, щоб все це підкреслити та ще раз звернути увагу.

 

ЯК ВИНИКЛА ІДЕЯ ВІДЗНАЧАТИ ЦЕ СВЯТО?

 

Думки про створення подібного свята почали з’являтися ще у 1960-х роках. Проте, великого значення цій ідеї не надавали.

Жителі Тринідад та Тобаго стали першими, хто відсвяткував День чоловіків. Після цього професор з Вест-Індійського університету в 1990-х роках запропонував зробити свято тільки для чоловіків, незалежно від віку та роду діяльності. Він вважав, що у світі існує гендерна несправедливість щодо чоловіків та їх ролі у суспільстві.

 

Датою святкування Міжнародного дня чоловіків він запропонував день народження свого батька, адже вважав його справжнім чоловіком та гідним взірцем для наслідування. 

 

Цю ініціативу підтримали спочатку країни Карибського басейну, а потім Європа, Північна Америка та Азія. Згодом свято отримало визнання в інших державах світу і отримало підтримку ООН та ЮНЕСКО. Таким чином, щорічно Міжнародний день чоловіків святкується 19 листопада.

 

СТАТИСТИКА

 

  1. Згідно зі світовою статистикою на 100 народжених дівчат припадає 107 народжених хлопців.
  2. Середня тривалість життя чоловіка становить 64,52 року. 
  3. У дорослих чоловіків мозок на 10 % більший, ніж у жінок.
  4. Хлопці у три рази більше схильні до синдрому дефіциту уваги.
  5. Чоловіки брешуть в три рази частіше жінок.
  6. Ті чоловіки, які допомагають жінкам виховувати дітей, в середньому живуть на 6 років довше ніж ті, хто цього не роблять.
  7. Як повідомили у Державній службі статистики, в Україні, за оцінкою, проживає близько 19,5 млн чоловіків (жінок – 22,5 млн), з яких 1,3 млн (жінок –1,6 млн) – у столиці України Києві.

 

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧОЛОВІКІВ В ІСТОРІЇ

  • 1960

Почали з’являтися думки про створення подібного свята, проте великого значення цій ідеї не надавали.

  • 1990

Професор з Вест-Індійського університету запропонував зробити свято тільки для чоловіків, незалежно від віку та роду діяльності.

  • 1999

Свято отримало визнання в інших державах світу й отримало підтримку ООН та ЮНЕСКО.

 

Типові ПИТАННЯ  ПРО МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧОЛОВІКІВ

 

  • Чому більшість чоловіків мають вищу самооцінку, ніж жінки?
  • Справа в тому, що чоловіки в дитинстві порівнюють себе із супергероями, а для жінок краса ляльки Барбі здається недосяжною.
  • Чи почуття гумору у чоловіків свідчить про кількість статевих партнерів?
  • Британські вчені провели дослідження в ході якого виявили, що почуття гумору є ідентифікатором кількості тестостерону в крові чоловіка. Так, жінки підсвідомо обирають чоловіків з гарним почуттям гумору, а чоловіки, своєю чергою, вдало цим користуються. Проте, не варто забувати, що велика кількість тестостерону може провокувати агресивну поведінку.
  • Чому чоловікам властиво говорити важливі речі одразу після інтиму? 
  • Вчені, що досліджували це питання, доповідають про різке виділення таких гормонів, як ендорфін, дофамін та окситоцин. Саме вони сприяють відчуттю щастя та припливу енергії. В такому стані у чоловіків всі думки стають чіткими, а розслаблення організму впливає на розуміння того, що дійсно важливе.

 

 

ЯК ВІДЗНАЧАТИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЧОЛОВІКІВ?

 

Беззаперечно, чоловіки становлять фундаментальну важливість не тільки для жінок. Сила та мужність, доброта та ласка – саме такі риси притаманні чоловікам. Вони готові невпинно працювати, щоб забезпечити усім найкращим свою сім’ю.

 

Дослідження психологів довели, що чоловікові необхідно чути, що він розумний. Для них важливо виконувати свою першочергову функцію – приймати остаточні рішення. Також, слід пам’ятати, що чоловік має відчувати себе сильним захисником.

 

Цьому жінка може посприяти своєю мудрістю та ніжністю. Психологи також зауважують, що коли чоловік займається своїм хобі, то він отримує величезне психологічне задоволення. Чоловіки, як і жінки, мають потребу в тому, щоб розказати про свої проблеми та поділитися досягненнями.

 

Це свято було створено та продовжує існувати саме для того, щоб про все це нагадати жіночій половині світу. Міжнародний день чоловіків підтримують чоловіки, жінки та організації у понад 60 країнах світу.

 

ЧОМУ ВАЖЛИВИЙ ЦЕЙ ДЕНЬ?

 

Міжнародний день чоловіків зосереджується на підвищенні обізнаності про наступне:

1.       Коротша тривалість життя та той факт, що чоловіки страждають від смерті на робочому місці набагато частіше, ніж жінки.

2.      Насильство серед чоловіків та той факт, що вони також є жертвами таких речей, як зґвалтування, сексуальна експлуатація та домашнє насильство.

3.      Проблеми, з якими стикаються чоловіки як батьки, особливо одинокі батьки або батьки, які не мають хороших стосунків з матір’ю своїх дітей.

4.      Негативний образ чоловіків у ЗМІ та не тільки. Сюди входять чоловічі стереотипи, які використовуються відомими брендами в рекламних кампаніях.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/den-cholovikiv/

 

Переглядів: 255 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 03:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024