Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Грудень » 9 » Українцям загрожує нова небезпека: ось що говорять про це у МОЗ України
22:16
Українцям загрожує нова небезпека: ось що говорять про це у МОЗ України

 

ДИФТЕРІЯ – ВАЖКА ХВОРОБА

 

 

 

 

 

 

 

У  МОЗ України нагадали про існування так званого Календаря щеплень.

 

 

Дорослим потрібно через певні проміжки часу робити щеплення від низки небезпечних хвороб. У МОЗ опублікували у Facebook важливе нагадування. За даними відомства в Україні лише 37,9% дорослих вакцинувалися від дифтерії та правця.

 

Дифтерія передається найчастіше повітряно-краплинним шляхом. Але є ймовірність зараження через предмети, наприклад, посуд та іграшки.

 

Потрапляючи в організм людини, дифтерійна бактерія виробляє токсин, що призводить до блокування синтезу білка в клітинах і тому виникають проблеми зі здоров'ям. Нерідко хвороба закінчується летальним випадком.

 

У людей, хворих на дифтерію з'являється на слизових оболонках верхніх дихальних шляхів плівка, ушкоджується нервова та серцево-судинна системи.

 

Дифтерія може дати ускладнення у вигляді прояву міокардиту – запалення серцевого м'яза, множинне запалення нервів – поліневрит, параліч, порушення зору, роботи нирок.

 

Дітям роблять щеплення від дифтерії згідно з календарем вакцинацій, останню дозу роблять у 16 ​​років. Надалі кожні 10 років потрібно знову робити вакцинацію.

 

Станом на 1 листопада 2021 року від дифтерії щепилося лише 37,9% дорослих в Україні. Такі показники збільшують ризик виникнення нового сплеску захворюваності. Остання епідемія дифтерії відбулася з 1991 по 1998 роки. За цей період перехворіло 20 тисяч українців, з яких 696 хворих померли. Тому у МОЗ закликають українців звертатися до свого сімейного лікаря, щоб дізнатися, чи потрібно робити щеплення від цих хвороб.

 

Щеплення роблять у лікарнях абсолютно безкоштовно.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://prozoro.net.ua/2021/12/09/ukraintsam-grozit-novaya-opasnost-vot-chto-govoryat-v-moz/?utm_source=viber&utm_medium=messenger&utm_campaign=viber_article

 

 

Переглядів: 210 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:42
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024