Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Грудень » 20 » Міжнародний день солідарності людей
18:21
Міжнародний день солідарності людей

 

РАЗОМ – МИ ВЕЛИКА СИЛА!

 

 

 

 

 

 

Міжнародний день солідарності людей має за мету згуртувати

людство у всьому світі для вирішення проблем планетарного характеру.

 

 

Тільки колективно ми можемо впоратись з проблемами глобального характеру та досягти розвитку у справах всесвітнього значення. Свято відзначається з 2006-го року та припадає на 20 грудня.

 

Як виникла ідея відзначати Міжнародний день солідарності людей?

 

Міжнародний день солідарності людей був оголошений на Генеральній Асамблеї ООН у грудні 2005 року. Інформація про впровадження цього свята міститься у спеціальній резолюції, що присвячена першому 10-річчю боротьби зі злиднями. Також дата згадується в Декларації тисячоліття, де солідарність названо основоположною цінністю для людства у 21 сторіччі.

 

Що таке солідарність?

 

Солідарність – це прихильність до певних дій, інтересів, думок та поглядів, які згуртовують людей навколо себе. На практиці це означає, що певна група людей об’єднується навколо спільних переконань та цілей, в її межах люди підтримують та допомагають один одному, несуть відповідальність один за одного.

Однак люди, що виконують різноманітні завдання та мають різні погляди та інтереси, також можуть бути солідарними, оскільки в процесі своєї життєдіяльності залежать один від одного. Адже соціальна солідарність – це взаємозалежність. Наприклад, фермери вирощують овочі, фрукти, зерно для того, щоб нагодувати працівників заводу з виготовлення сільськогосподарської техніки. Своєю чергою, фермери отримують ті ж самі трактори від заводів.

Солідарність щодо людей, які страждають від тиску, пригнічення та бідності є одним із головних засад створення та функціонування Організації Об’єднаних Націй.

 

Принципи солідарності в ООН

 

Сама Організація Об’єднаних Націй була створена з метою об’єднати та зблизити між собою різні нації нашої планети, щоб стояти на сторожі миру та дотримання прав людини. 24 жовтня 1945 року представники з 51-ї країни зібралися на зустрічі в Сан-Франциско, де і відбулося перше засідання ООН та ратифікація договору. Мета зустрічі – початок та розвиток співпраці між країнами заради збереження у світі миру та безпеки.

Солідарність завжди лежала в основі роботі Організації, головною метою якої було об’єднувати лідерів різних країн для співпраці у розв’язанні глобальних проблем в економічному, гуманітарному, соціальному та культурному розрізах.

З першого дня заснування ООН були започатковані засадничі принципи солідарності у боротьбі зі злиднями, бідністю та гнобленням людей. Мета та завдання, які ставилися перед учасниками Організації, – об’єднати нації навколо проблем, пов’язаних зі злиднями та віднайти шляхи їх розв’язання. Також було створено міжнародний фонд для боротьби з бідністю у світі.

ООН надає можливість представникові кожної країни висловити свої погляди та бачення в різних комітетах та органах установи. Також різні держави-члени ООН можуть взяти участь в діалозі та переговорах стосовно різних тем. Організація Об’єднаних Націй – це своєрідний механізм для знаходження спільних інтересів, які допомагають розв’язувати різноманітні проблеми на загальному рівні.

 

Міжнародний день солідарності людей в історії

 

  • 1945 24 жовтня

Представники з 51-ї країни зібралися на зустрічі в Сан-Франциско, де і відбулося перше засідання ООН та ратифікація договору. Мета зустрічі – початок та розвиток співпраці між країнами заради збереження у світі миру та безпеки.

  • 2005 22 грудня

Генеральна Асамблея ООН проголосила 20 грудня Міжнародним днем солідарності людей.

 

Як відзначати Міжнародний день солідарності людей?

 

В Міжнародний день солідарності всі засоби масової інформації висвітлюють різноманітні глобальні проблеми, що потребують об’єднання суспільства. Також обговорюються шляхи досягнення поставлених цілей, головною з який є повне викорінення бідності на планеті.

Цього дня виступають відомі громадські та політичні діячі зі своїми лекціями, присвяченими глобальним питанням. В освітніх закладах організовуються цікаві зустрічі з видатними діячами сучасності. Також доречне проведення різноманітних благодійних акцій, за допомогою яких збирають кошти на вирішення певних проблем.

Суть святкування Міжнародного дня солідарності людей базується на цілій низці засад та принципів. Серед них:

  • Єдність в різноманітності. Люди можуть бути єдиними попри різну національність, суспільний стан та завдання, які вони виконують.
  • Уряди країн учасниць ООН мають дотримуватись своїх обіцянок та міжнародних зобов’язань. Міжнародний день солідарності – це ще одна можливість нагадати можновладцям про виконання зобов’язань міжнародного рівня.
  • Усі члени суспільства мають бути проінформовані про те, що солідарність – це активна підтримка, яка є однією з найважливіших цінностей людства.
  • В міжнародний день солідарності обговорюються можливості для укріплення єдності між народами, щоб досягнути цілей розвитку тисячоліття та повністю викорінити бідність у світі.

 

Чому важливий цей день?

 

Кожен з нас може приєднатися до глобальних засад ООН та відчути своє значення на планеті Земля.

Солідарність – це не просто співчуття; це активні дії, що допомагають людям об’єднатися. Адже для розв’язання багатьох глобальних проблем дуже важливе об’єднання. Тільки спільними зусиллями ми можемо впоратися з труднощами та досягти поставлених цілей.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/mizhnarodnyy-den-solidarnosti-liudey/

 

Переглядів: 267 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024