Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Грудень » 24 » Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України – учасник програми «Безпека громад Буковини»
16:51
Чернівецька обласна організація Товариства Червоного Хреста України – учасник програми «Безпека громад Буковини»

 

ІНТЕРАКТИВНИЙ  ЗАХІД  ДЛЯ  ШКОЛЯРІВ

 

 

 

 

 

Сьогодні, 24 грудня, у рамках реалізації проєкту «Безпека громад Буковини» у ЗОШ № 33

м. Чернівці відбувся інтерактивний захід для школярів за участі обласної організації  ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Рятувальники, поліцейські, представники Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України влаштували для учнів акцію, щоб навчити їх дбати про власну безпеку та дотримуватись відповідних правил.

 

Від Головного управління ДСНС було організовано відразу кілька локацій. У спортивному залі закладу рятувальники навчали учнів правил безпеки, розповідали, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях, демонстрували спецобладнання, учні приміряли бойовий одяг вогнеборців.

 

 

 

 

 

 

На локації, яку облаштували працівники групи піротехнічних робіт, школярам розповідали правила поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Тут піротехніки застерігали дітей не чіпати руками вибухонебезпечні предмети, не кидати та й взагалі не стояти поблизу.

 

 

 

 

 

 

Фахівці пояснили, що у разі такої знахідки слід бути досить обережним, відійти на безпечну дистанцію і терміново повідомити дорослих, які зателефонують до Службу порятунку чи поліції. Також піротехніки показали дітям макети гранат і снарядів, дали змогу приміряти каску та бронежилет піротехніків. Поліцейські навчали дітей бути обережними на дорозі, розказували правила дорожнього руху для пішоходів, знайомили із особливостями своєї служби.

 

 

 

 

 

 

Поруч також працювали представники Товариства Червоного Хреста, котрі під час акції навчали школярів дуже важливим речам – як надати першу допомогу потерпілому у різних надзвичайних ситуаціях. Червонохрестівці демонстрували, як проводити серцево-легеневу реанімацію та непрямий масаж серця. Крім того, діти дізнались, як зупиняти кровотечу, накладати джгути, робити пов’язки, мобілізувати пошкоджені кінцівки та самі пробували надавати першу допомогу умовному постраждалому.

 

На завершення акції діти вийшли у двір школи, де на них чекали рятувальники на пожежному автомобілі. Присутні мали змогу посидіти в кабіні авто, поспілкуватися з працівниками Служби порятунку про особливості їх професії.

 

 

Фото – ГУ ДСНС у Чернівецькій області

За джерелом:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3123053237909818&set=pcb.3123054011243074

 

 

 

Переглядів: 251 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024