Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Грудень » 29 » Чоловік з тією ж хворобою, що у Стівена Хокінга, першим у світі написав твіт силою думки
15:57
Чоловік з тією ж хворобою, що у Стівена Хокінга, першим у світі написав твіт силою думки

НЕЙМОВІРНО, АЛЕ ФАКТ

 

 

 

 

 

 

Недужому допоміг у цьому "диві" чіп Stentrode, який інженери компанії-винахідника імплантували у його череп.

 

 

Австралієць Філіп О'кіф першим у світі написав твіт силою думки.

 

Завдяки імплантованому в мозок пристрою 62-річний чоловік з бічним аміотрофічним склерозом (АЛС) може здійснювати покупки в Інтернеті і тепер – перетворювати свої думки прямо у твіти.

 

Про розробку розповідає BusinessWire.

 

За словами компанії-розробника Synchron, це символічно важливий момент для технології, яка може відкрити двері для людей з подібними недугами, щоб ті залишалися на зв'язку зі світом.

 

Бічний, або латеральний аміотрофічний склероз, також відомий як хвороба Лу Геріга, призвів до того, що 62-річний О'Кіф втратив значну частину рухових функцій, він не може працювати та вести повноцінне життя. У квітні минулого року йому імплантували у мозок чіп Stentrode.

 

О'Кіф каже, що використання чіпа –  це як навчитися кататися на велосипеді: "Потрібна практика, але як тільки ви починаєте кататися, це стає природним". Він здатний не тільки писати у твіттері, але і здійснювати онлайн-покупки, а також відправляти електронну пошту. 

 

Нагадаємо, що раніше цього року Ілон Маск заявляв про успішний експеримент своєї компанії Neuralink, коли його співробітникам вдалося імплантувати в мозок мавпи чіп з нейроінтерфейсом. Метою чипування є усунення наслідків травм головного і спинного мозку.

 

 

Фото - ua.depositphotos.com

За джерелом:

https://www.unian.ua/science/cholovik-z-tiyeyu-zh-hvoroboyu-shcho-u-stivena-hokinga-pershim-u-sviti-napisav-tvit-siloyu-dumki-novini-11654860.html

 

 

 

Переглядів: 275 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024