Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2021 » Грудень » 31 » Фрагменти доповіді Анни Качмарик, координаторки з ПСП, на засіданні президії Правління Львівської ОО ТЧХУ
16:52
Фрагменти доповіді Анни Качмарик, координаторки з ПСП, на засіданні президії Правління Львівської ОО ТЧХУ

 

ДОЛАЮЧИ СОЦІАЛЬНУ ДЕЗАДАПТАЦІЮ

 

 

 

 

 

 

З доповіді Анни Качмарик на засіданні президії Правління Львівської ОО ТЧХУ на тему: «Сприяння  захисту , добробуту

та соціальній згуртованості вразливих груп населення в Україні», яке відбулося 30 грудня в офісі медико - соціального центру.

 

Ключові події в діяльності з ПСП на Львівщині в 2021 році:

 

1. В поточному році відбулась соціальна акція в рамках проекту «Чотири стихії», який реалізовували спільно із Львівським міським центром соціальних служб «Між нами». Соціальний проект соціальної акції «Чотири стихії» мав на меті привернення уваги спільноти Львівської ТГ до проблем, з якими стикається ромська громада міста – незадоволення базових потреб (відсутність питної води та належних умов проживання), проблеми із доступом до освіти та медичних послуг, з оформленням документів, до того, що всі діти мають однакові права і потреби, незалежно від їх національності; пошук партнерів для адвокації та впровадження комплексної програми підтримки ромської громади. Планується регулярне проведення ПСП заходів для осіб ромської громади. Регулярне проведення ПСП заходів для дітей ромської національності. Проведення занять з елементами творчості, під час яких діти взаємодіють між собою, узгоджують правила групи, беруть участь у активних іграх та творчих заняттях.

2. Подано грантову заявку на реалізацію проекту «Майстерня надії» Шевченківською РО ТЧХУ. В результаті оцінювання, отримано фінансову підтримку в розмірі 100 000 грн на закупівлю необхідних матеріалів та інструментів. «Майстерня надії» - творення безпечного простору та швейної майстерні із залученням вразливих верств населення Шевченківського району м. Львова задля подолання соціальної дезадаптації, підтримання та налагодження соціальних зв’язків.

3. Вікторія Зубик, волонтер ЛОО ТЧХУ, пройшла тренінг та стала інструктором з Психосоціальної підтримки, що дає можливість активніше проводити тренінги для волонтерів ТЧХУ.

4. Ярина Юричко, волонтер ЛОО ТЧХУ, пройшла тренінг та стала менеджером волонтерів. Вивчаючи особливості роботи волонтерського менеджменту, взяла на себе обов’язки та старанно виконує свої завдання.  Проходження такого навчання дозволяє покращити систему волонтерського менеджменту на кожному структурному рівні шляхом підготовки волонтерського менеджера та застосування уніфікованого підходу до роботи з волонтерами.

5. Облаштування ПСП-кімнати у Шевченківській РО ТЧХУ на вул. Окуневського 1. Закуплені необхідні матеріали для ремонту також для ПСП кімнати на вул. Лепкого 5. Створено безпечний простір, де волонтери будуть проводити заняття з елементами творчості, групи підтримки, психоедукацію, тренінги та інші заходи для волонтерів та мешканців міста Львова. Для того, щоб повністю облаштувати кімнату у нас була нагальна потреба у ремонті. На наше прохання відгукнулися волонтери ГО «БУР - Будуємо Україну Разом». Налагодження співпраці із «БУР».

6. Ірина Вишнякова, волонтер Шевченківської РО ТЧХУ, пройшла навчальний тренінг у Києві та стала рівним-інструктором YABC. Таким чином, Ірина має право проводити YABC-сесії для місцевого населення та волонтерів ЛОО ТЧХУ.

7. Відбулася «Школа соціальних ініціатив», у якій взяли участь волонтери Львівської обласної організації ТЧХУ та волонтери Тернопільської обласної організації ТЧХУ. Волонтери ЛОО ТЧХУ розпочали роботу над реалізацією власної ініціативи. Волонтери генерували ідеями, задля створення проектів з актуальними темами для суспільства, які реалізують впродовж двох місяців. Це об’єднало та активізувало волонтерів, адже волонтери спільно реалізовують соціально важливі ідей.

8. Активне проходження волонтерами тренінгів Перша психологічна допомога, Психосоціальна підтримка та  Перша психологічна допомога дітям. Учасники отримали знання та  практично відпрацювали навички ППД дорослим та дітям; дізналися більше про кризові події та реакції на кризові події дорослих, дітей та їхніх опікунів; зрозуміли важливість турботи про себе тощо. Волонтери готові надавати ППД дорослим та дітям, якщо буде така необхідність. Зазначили, що тренінг ППД дітям – надзвичайно важливий, адже волонтери регулярно проводять заняття для дітей.

9. Написано Стратегії виходу з проекту ЛОО ТЧХУ та Шевченківської РО ТЧХУ. До написання, обговорення та планування роботи були залучені волонтери, голова Шевченківської РО, голова ЛОО ТЧХУ. Визначили основні задачі та можливості реалізації ПСП без ймовірного фінансування.

10. Відбулася зовнішня оцінка моніторингу проекту. Вдалось провести фокус-групу із волонтерами ЛОО ТЧХУ та Шевченківської РО ТЧХУ, провели інтерв’ю із координатором напрямку ПСП, головами ЛОО та Шевченківської РО ТЧХУ. Крім цього, близько 50 отримувачів вдалось залучити до проведення анкетування для зовнішньої оцінки проекту.

 

На знімку: Анна Качмарик

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

Переглядів: 266 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 07:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024