Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 2 » Вісті з Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров՚я»
17:44
Вісті з Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров՚я»

 

ЖІНКА З ВОЛИНІ - ПЕРЕМОГЛА ТУБЕРКУЛЬОЗ

 

 

 

 

 

 

 

Приємні вісті останнім часом надходять з Міжнародного благодійного

фонду «Альянс громадського здоров՚я». Одна з них надійшла з Волині.

 

Розпочинаємо цикл публікацій #ПодолаємоТБразом про людей з туберкульозом, у яких завдяки злагодженій роботі партнерів Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health у регіонах своєчасно виявлено захворювання та яким надається медико-психосоціальна підтримка на шляху до виліковування.

Сьогодні ділимося з вами #історієюуспіху та перемоги над хворобою, що відбулася на Волині.

Пані Світлана (ім’я змінено) народилась та виросла у маленькому селі. Життя йшло своєю чергою - вийшла заміж, невдовзі народила двох донечок, разом з чоловіком працювали у полі, доглядали домашнє господарство, долали труднощі.

За щоденними клопотами жінка спочатку не звернула уваги на те, що почала кашляти та відчувати слабкість. Час плинув, стан здоров’я погіршувався, але Світлана так і не пішла до лікаря, хоча медична сестра сільської амбулаторії не раз вмовляла її пройти обстеження.

І тільки тоді, коли до села приїхав пересувний флюорограф, медсестра Тетяна таки переконала пані Світлану зробити флюорографію. На жаль, обстеження виявило зміни у легенях.

Світлану направили на лікування у обласний протитуберкульозний заклад. Але туберкульоз – підступна хвороба, і невдовзі виявилося, що і доньки пані Світлани хворі на ТБ.

Медсестра Тетяна, яка вмовила Світлану пройти обстеження, є активним членом Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), що реалізовує в області багаторічний проєкт Альянсу громадського здоров’я із медико-психосоціального супроводу людей з туберкульозом в рамках гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. І вона разом з головою районної організації ТЧХУ організували транспорт і відвезли дітей на лікування до Волинського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру, а також забезпечили їх необхідним одягом та взуттям.

Лікування Світлани та її дочок у стаціонарі було досить тривалим, доки чергове обстеження не показало, що надалі вони можуть їхати додому і там продовжувати лікуватися амбулаторно. Наступні шість місяців медсестра щоденно приносила ліки і сім’я знаходилася під супроводом ТЧХУ. Світлана з дітьми отримувала підтримку у вигляді продовольчих сертифікатів та інших необхідних родині речей, і навіть, подарунків для дітей.

«Для мене справжнє щастя - це коли живі і здорові мої близькі. Сьогодні мене оточують люди, які мене люблять і які в мене вірять», - зізнається пані Світлана, яка разом з доньками успішно перемогла хворобу.

 

Фото – автора

Наташа Домбровська,

адміністратор групи Волинська обласна організація Товариства Червоного Хреста України

 

За джерелом:

https://www.facebook.com/groups/1869427829992584/user/100010098401210/

 

Переглядів: 425 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024