Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 6 » В Австрії набув чинності закон про евтаназію: кому дозволять добровільно піти з життя
16:47
В Австрії набув чинності закон про евтаназію: кому дозволять добровільно піти з життя

 

ЕВТАНАЗІЯ – УЗВИЧАЮЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

В Австрії з 1 січня набув чинності закон, що дозволяє евтаназію

невиліковно хворих. Парламент країни схвалив добровільний відхід

з життя за медичними показниками в грудні 2021 року.

 

 

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання ORF.

 

Право звертатися до влади з проханням про допомогу добровільно піти з життя отримають смертельно хворі, а також ті, хто страждає невиліковними захворюваннями. Процедура евтаназії строго регламентується.

Кожен випадок незалежно один від одного розглядатимуть два лікарі. Один з них повинен бути фахівцем в області паліативної допомоги.

Бажаючі покінчити з собою повинні надати підтвердження діагнозу і довести, що вони в змозі самостійно приймати рішення.

 

 

 

 

 

Після схвалення лікарів, пацієнти повинні будуть чекати від 2 до 12 тижнів, залежно від стану здоров'я. Протягом цього часу вони повинні ще раз зважити своє рішення. Після цього терміну подається офіційна заява юристам і нотаріусам. Потім надається можливість зробити покупку смертельного препарату в спеціалізованих аптеках. Їх назви не будуть публічно рекламуватися.

Нагадаємо, парламент Австрії 17 грудня 2021 року схвалив закон, який дозволяє хронічно або невиліковно хворим людям висловлювати свою волю до смерті у строго певних обставинах.

 

Евтаназія в інших країнах

 

 

 

 

 

 

У Швейцарії капсула Sarco, що призначена для добровільної евтаназії, пройшла юридичну експертизу. Це дозволяє її розробникам розповсюджувати та використовувати капсулу на законних підставах, повідомляє «Громадське» з посиланням на швейцарське видання Swissinfo.

За словами засновника організації-розробника капсул Exit International Філіпа Нічке, у 2020 році його компанія звернулася по консультацію щодо законності використання таких капсул у Швейцарії. Юридична експертиза не виявила жодних обмежень.

 

 

 

 

 

Капсулу Sarco створили на 3D-принтері. Її активізує зсередини людина, яка хоче померти. За словами розробників, апарат можна доставити у будь-яке місце.

«Людина лягає всередину капсули. Їй ставлять низку запитань, і коли отримано відповідь, вона може натиснути кнопку всередині капсули, активувавши пристрій будь-якої миті», – розповів розробник.

Капсула обладнана механізмом, який заповнює все всередині азотом, швидко знижуючи концентрацію кисню в повітрі до 1 відсотка. Людина почувається трохи дезорієнтованою і може відчути легку ейфорію, перш ніж знепритомніє. Увесь процес займає близько 30 секунд, а смерть настає через нестачу кисню та вуглекислого газу. Людина під час цього не відчуватиме ні паніки, ні відчуття задухи.

 

 

 

 

 

Нічке додав, що наразі існує два прототипи Sarco, а третій уже створюють у Нідерландах. За його словами, якщо не виникнуть непередбачені складнощі, Sarco стане доступним для використання у Швейцарії вже наступного року.

Евтаназія законна в Іспанії, Бельгії, Люксембурзі, Нідерландах, Канаді та Колумбії.

У Німеччині дозволено пасивну евтаназію – за згодою тяжкохворого пацієнта або його родичів може бути припинено підтримуючу терапію.

У Швейцарії дозволено суїцид з лікарською допомогою. Для цього використовують розчин пентобарбіталу натрію. Після прийому препарату людина засинає протягом двох – п'яти хвилин, потім впадає в глибоку кому, і незабаром настає смерть. За 2020 рік у Швейцарії в такий спосіб пішли з життя близько 1300 людей.


Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.rbc.ua/ukr/news/avstrii-vstupil-silu-zakon-evtanazii-komu-1641071475.html

https://zaxid.net/u_shveytsariyi_shvalili_vikoristannya_kapsul_dlya_dobrovilnoyi_evtanaziyi_n1531719

 

 

 

 

 

Переглядів: 246 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 05:36
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024