Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 10 » День вдячності кімнатним рослинам
16:30
День вдячності кімнатним рослинам

СВЯТО НАШИХ «ЗЕЛЕНИХ ДРУЗІВ»

 

 

 

 

 

 

10 січня проводиться День вдячності кімнатним рослинам.

 

Цей незвичайний День заснований мережею Gardener's Network, що дало офіційну можливість нагадати людям про переваги кімнатних рослин, наприклад, дослідження 2009 року показало, що запах лаванди може ефективно знизити частоту пульсу в стресових ситуаціях.

 

Квіти є запорукою комфорту і затишку в приміщенні, а також особливою частиною інтер'єру. Цей день створений, щоб нагадати нам про важливість кімнатних рослин, для яких необхідні увага і догляд.

 

Кімнатні рослини – справжні куточки природи у приміщенні. Вони прикрашають наші будинки, офіси, роблячи їх красивішими та затишнішими. Цим дивовижним рослинам присвячено свято – День подяки кімнатним рослинам.

 

Домашні квіти надають сприятливий емоційний вплив на людину. Вони здатні виділяти фітонциди, що знищують хвороботворні мікроби. Такі рослини, як хлорофітум, поглинаючи різні шкідливі домішки, очищають повітря. Ефірні олії, що виділяються деякими видами рослин (розмарин, пеларгонія) мають бактерицидну дію, освіжають повітря в кімнаті. Нарешті, багато рослин, безперервно випаровуючи вологу, сприяють зволоженню повітря, яке у квартирах зазвичай буває надмірно сухим.

 

Переважно вічнозелені, декоративні рослини з гарними, ароматними цвітіннями або з дивовижним зеленим листям спочатку були завезені до нас із тропічних лісів, спекотних безводних пустель, субтропіків. Залежно від місця проростання в природі кімнатні рослини вимагають різного догляду (різного ґрунту, поливу, ступеня освітленості, періодичного підживлення).

 

 

Квітучі і декоративно-листяні рослини на полицях і підвіконнях не тільки радують нас, але й приносять користь. Так, пальми, особливо хамедорея або фікус Бенджаміна, будуть регулювати вологість повітря в приміщенні і знижувати рівень вуглекислого газу.

 

Серед рослин, які наповнюють приміщення киснем існують види, які здатні очищати повітря від шкідливих забруднень. Наприклад, драцена ефективно очищає повітря від бензолу, який потрапляє в приміщення з вихлопними газами або виділяється лінолеумом.

 

Хлорофітум добре поглинає токсини, які виділяються різними предметами побуту і елементами меблів з синтетичних матеріалів, до того ж він має бактерицидні властивості. Квітка диффенбахія усуває всі забруднення і робить повітря чистішим. А герань знищує шкідливі мікроорганізми і здатна виділяти речовини, які мають антистресовий вплив.

 

Дійсно, деякі кімнатні рослини є натуральними антидепресантами. Запах рослин лаванди й жасмину дарує відчуття спокою і сприяє більш спокійному сну. Такий же ефект дають меліса і базилік. Покращують пам'ять і стимулюють бадьорість лимон, бергамот, м'ята, базилік, чабрець. Допоможуть впоратися з вірусами лавр, герань, пеперомія і кипарис. Сік листків алое допомагає при нежиті, опіках, порізах і гнійниках.

 

Цілющі властивості квітів, їх красиве цвітіння, зелене листя нікого не залишать байдужим. Ці рослини потребують правильної вологості, освітлення, температури, грунту, добрив і горщиків необхідного розміру. Створивши сприятливі умови для рослин, ми створимо гарні умови і для себе.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелами:

https://www.facebook.com/zookharkov1895/posts/3533150216738990

https://vseosvita.ua/user/id239963/blog/den-vdiachnosti-kimnatnym-roslynam-50800.html

 

Переглядів: 542 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 18:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024