Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 13 » У світі вартість парацетамолу зросла більш ніж удвічі
14:12
У світі вартість парацетамолу зросла більш ніж удвічі

 

ПОДОРОЖЧАННЯ ТОРКНУЛОСЯ Й УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

У світі вартість парацетамолу зросла більш ніж удвічі: можуть

подорожчати знеболювальні та жарознижувальні препарати

 

Вартість парацетамолу, який є одним з основних активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), зросла більш ніж у два рази у порівнянні з цінами до початку пандемії коронавірусу. Подорожчання торкнулося всіх без винятку країн світу через залежність від експорту з Індії та Китаю. Про це повідомляють фармацевтичні видання, пише УНН.

 

Подорожчати, передусім, можуть такі поширені ліки із вмістом парацетамолу як "Фервекс", "Флюколд", "Терафлю", "Колдрекс", "Мілістан", які використовують для лікування сезонних вірусів. Підскочать у ціні й такі популярні знеболювальні як "Панадол", "Комбіспазм", "Таміпул", "Нурофен" та інші.

 

За даними Французької національної фармацевтичної академії, ЄС імпортує 80% активних фармацевтичних інгредієнтів для своїх виробництв з Індії та Китаю. Водночас за оцінками Британського регулятора лікарських препаратів, китайські підприємства виробляють близько 40% АФІ, що використовуються по всьому світу.

 

У такій ситуації цілком закономірно, що криза виробництва у Китаї та Індії вплинула на фармацевтичні виробництва по всій планеті. За даними Індійської асоціації фармвиробників (IDMA), вартість діючих речовин зросла цього року на 15% - 130%. І саме парацетамол подорожчав найбільше.

 

Зокрема це помітили й покупці в українських аптеках. За інформацією Державної служби статистики України, у листопаді 2021 року знеболювальні та жарознижувальні препарати українського виробництва коштували на 16,6% дорожче, ніж у тому ж місяці 2020 року.

 

Не оминула криза й імпортні лікарські засоби – їхня ціна виросла на 4,4%. При цьому різкий стрибок стався восени – з жовтня по листопад минулого року ціни на вітчизняні та іноземні препарати підвищилася на 3% та 2% відповідно.

 

У IDMA ситуацію називають серйозною, оскільки парацетамол, зокрема, рекомендований для терапії пацієнтів з ковідом. Потреба у препараті у світі з 2020 року залишається стабільно високою. Нестачу парацетамолу вже фіксують у Великій Британії.

 

Криза була спричинена порушенням ланцюгів постачання через пандемію та зниженням обсягів виробництва в Китаї. До речі, Індія також отримує від Піднебесної 85% фармацевтичних інгредієнтів.

 

Виробництво в другій найбільшій економіці світу скоротилося через зростання вартості електроенергії, а також закриття низки підприємств у зв'язку з посиленням екологічних норм.

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1959933-u-sviti-vartist-paratsetamolu-zrosla-bilsh-nizh-udvichi-mozhut-podorozhchati-znebolyuvalni-ta-zharoznizhuvalni-preparati

 

Переглядів: 241 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024