Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 13 » День гумової качки
19:52
День гумової качки

 

ІГРАШКА НАШОГО ДИТИНСТВА

 

 

 

 

 

 

 

13 січня святкують День гумової качки

 

 

Відзначати неординарну подію почали на батьківщині яскравої іграшки – в США. Попри відсутність інформації щодо ініціатора свята та точної дати його започаткування, гумова качечка має багато прихильників, які не тільки щороку відмічають подію, а й можуть похизуватися дивовижними колекціями іграшок.

 

Клуби шанувальників гумової качки

 

Декілька поколінь використовують гумових качечок, щоб допомогти своїм малюкам почуватися у безпеці, приймаючи ванні процедури. Тому у багатьох дорослих ця позитивна іграшка асоціюється з щасливим дитинством.

Виробництво гумових каченят почалося у кінці XIX ст., та запатентовано їх було тільки у 1928 році. Щоб іграшки не переверталися, вони були набагато важчими, ніж сучасні.

У 1970 році американський актор Джим Генсон у ролі ляльки-маппета Ерні з відомої дитячої телепрограми «Вулиця Сезам» виконав пісню «Гумове каченя». Того ж року пісенька посіла шістнадцяте місце у хіт-параді Billboard Hot 100, а попит на гумову іграшку для розваг у ванні суттєво зріс.

Колекціонери зі всього світу можуть віддавати великі гроші за унікальні моделі качок. А у 2001 році з’явився цікавий факт про королеву Єлизавету ІІ, яка, виявляється, дуже полюбляє приймати ванну з гумовою качкою. Ця історія зробила іграшку ще більш популярною. Тому й не дивно, що існує таке свято, як День гумової качки, адже це історія справжньої іграшки, яка стала частиною дитинства практично кожної людини і не втрачає своєї популярності з моменту винайдення.

  • У 2013 році гумове каченя стало однією з 53 іграшок, які включені до американської зали слави зі статусом довготривалої популярності.

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://daytoday.com.ua/podiya/den-humovoi-kachky/

 

Переглядів: 275 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024