Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 18 » Свята і будні ЗШР Одеської ОО ТЧХУ: Допомога бездомним і навчання педагогів Великодолинської ЗЗСО №2 першій допомозі
22:01
Свята і будні ЗШР Одеської ОО ТЧХУ: Допомога бездомним і навчання педагогів Великодолинської ЗЗСО №2 першій допомозі

 

ТИПОВА НЕДІЛЯ ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ  ОДЕЩИНИ

 

 

 

 

 

Найбільш продуктивний день для волонтерів ЗШР Одеської ОО ТЧХУ – це неділя:

у будні кожному з них треба бути на робочих місцях і заробляти на шматок хліба.

 

 

 

 

 

 

Можна по-різному проводити вихідні. Піти на прогулянку, відвідати кінотеатр, побути з родиною вдома. А ще можна декілька годин провести, наприклад, допомагаючи людям з вразливих категорій населення. Тож волонтери ЗШР Одеської ОО ТЧХУ цієї неділі, 16 січня, застосували свої навики з першої допомоги у сквері ім. Пушкіна.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що кожен з членів загону швидкої допомоги в ТЧХУ є одночасно й інструктором з першої допомоги. Тож дівчатам і хлопцям із ЗШР випало чимало клопотів щодо обробки та перев'язки ран малозабезпеченим та безхатнім людям просто на лавках, встановлених у сквері.

 

 

 

 

 

 

Селище міського типу Великодолинське, колись Овідіопольського, а тепер Одеського району, розташоване у 23 км. від обласного центру. Але це не перешкода для членів ЗШР у цей же день побувати й у Великодолинському закладі загальної середньої освіти №2.

 

 

 

 

 

 

Майстер-клас з надання першої допомоги для педагогів школи  червонохрестівці провели, розділивши ЗШР на дві частини: одна працювала - в м. Одесі, як зазначалося вище, а друга, - у смт. Великодолинську.

 

 

 

 

 

 

Розпочав майстер – клас Вадим Силин , інструктор з першої допомоги Одеської обласної організації ТЧХУ, котрий водночас є і командиром ЗШР Червоного Хреста Одещини.

 

 

 

 

 

 

Допомагав своєму командирові провести заняття з педагогами школи інструктор з першої допомоги Одеської ОО ТЧХУ Микола Русланов. Після теоретичної частини він провів разом з Вадимом Силіним практичні заняття.

 

 

 

 

 

 

За допомогою спеціальних манекенів, педагоги мали змогу власноруч зробити, приміром, штучне дихання, а також попрактикуватися в реанімації серця, що зупинилося при інфаркті у постраждалого.

 

 

 

 

 

 

Умовно надавши "постраждалим" першу допомогу, вчителі поділилися враженнями.

«Дуже сподобалось робити реанімацію на серці, а також штучне дихання, – каже Світлана Іванівна, одна з учасниць заняття. - На жаль,  трапляються такі випадки, коли людині стає погано, а ти не  знаєш як їй допомогти. Тому кожному треба знати типові правила з першої допомоги. Тим більше, в школі, де іноді такі знання дуже потрібні».

Учасники майстер-класу подякували червонохрестівцям за отримані цінні знання з першої допомоги, які ніколи не є зайвими, і запросили приходити знову, але вже тоді, як учні повернуться з канікул.

 

Фото – ЗШР Одеської ОО ТЧХУ

За джерелами:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=4927758243948883&set=pcb.4927754317282609

https://www.facebook.com/photo?fbid=4927789520612422&set=pcb.4927784700612904

 

 

Переглядів: 330 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:20
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 6
Гостей: 5
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024