Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 23 » Міжнародний жіночий спортивний день
19:39
Міжнародний жіночий спортивний день

 

ГОРДІСТЬ  УКРАЇНСЬКОГО  СПОРТУ

 

 

 

 

 

 

 

24 січня відзначається Міжнародний жіночий спортивний день.

 

Цей День ініційований французьким Вищою радою по аудіовізуальних засобів CSA в 2014 році.

 

10 найкращих спортсменок в історії незалежної України

 

  1. Олена Костевич (Кульова стрільба)

Олімпійська чемпіонка Афін-2004 року в стрільбі з пневматичного пістолету на 10 м, дворазова призерка Олімпійських ігор, дворазова чемпіонка світу та багаторазова призерка світових першостей. Заслужений майстер спорту України. Має одну з найвищих державних нагород – Орден “За заслуги” I ступнню.

 

  1. Валентина Семеренко (Біатлон)

Олімпійська чемпіонка Сочі-2014 в естафеті 4х6 км, чемпіонка світу 2015 року в мас-старті, багаторазова призерка чемпівонатів світу. У сезоні 2014/15 довгий час боролася за перемогу в загальному заліку Кубку Світу, але в підсумку посіла 3 сходинку, не змігши перевершити досягнення Олени Зубрилової. Заслужений майстер спорту України. Має держнавну відзнаку – Орден “За заслуги” III ступеню.

 

  1. Еліна Світоліна (теніс)

Найтитулованіша тенісистка в історії України, переможниця 13 турнірів WTA, а також Підсумкового турніру 2018 року. Посідала 3 сходинку (11 вересня 2017 рік) в світовому рейтингу, що є абсолютно найкращим досягненням для українців в історії. Заслужений майстер спорту України. У 2017 році нагороджена державною нагородою – Орденом “За заслуги” III ступеня.

 

  1. Жанна Пінтусевич (легка атлетика)

Легендарна українська спринтерка. Чемпіонка світу на дистанціях 100 і 200 м. На Олімпійських іграх у Сіднеї 2000 року посіла 4 сходинку в 100-метрівці. У Пінтусевич немає медалей Олімпійських ігор, проте перемоги на чемпіонатах світу в спринтерських дисциплінах є феноменом для європейських спортсменів. Особистий рекорд Пінтусевич на дистанції 100 м – 10,82. Космос!

Кавалер Ордена “Княгині Ольги” II ступеня.

 

  1. Катерина Серебрянська (художня гімнастика)

Олімпійська чемпіонка Атланти-1996, багаторазова чемпіонка світу та Європи. Заслужений майстер спорту України. Кавалер Орденів “Княгині Ольги” III ступеню та “За заслуги” II ступеню.

 

  1. Інесса Кравець (легка атлетика)

Легендарна українська стрибунка  довжину та потрійним стрибком. Олімпійська чемпіонка Атланти-1996 у потрійному стрибку. Срібна призерка Олімпійських ігор у Барселоні-1992 у стрибках в довжину. Чемпіонка світу та Європи. Світовий рекорд Кравець у потрійному стрибку 15,50 м), який вона встановила на чемпіонаті світу 1995 року в Гетеборзі, не побитий до сьогодні.

Заслужений майстер спорту України, кавалер Ордена “За заслуги” II ступеню.

 

  1. Оксана Баюл (фігурне катання)

Перша Олімпійська чемпіонка в історії Незалежної України. На Олімпійських іграх у Ліллегаммері-1994 здобула золото у фігурному катанні в драматичному протистоянні з американками Ненсі Керріган і Тонею Гардін. Чемпіонка світу 1993 року. Заслужений майстер спорту України.

 

  1. Лілія Подкопаєва (спортивна гімнастика)

Дворазова Олімпійська чемпіонка Атланти-1996 в абсолютній першості та у вільних вправах. Чемпіонка світу та Європи. Заслужений майстер спорту України. Має низку державних нагород, серед яких Ордени “За заслуги” II ступеню та “Княгині Ольги” III ступеню.

 Володарка 45 золотих, 21 срібної та 14 бронзових медалей.

 

  1. Яна Клочкова (плавання)

Найтитулованіша спортсменка Незалежної України. Чотириразова Олімпійська чемпіонка (200, 400 м комплексним плаванням). Багаторазова чемпіонка світу та Європи. На Олімпійських іграх у Сіднеї встановила світовий рекорд на дистанції 400 м “комплексом”. Заслужений майстер спорту України. Має найвищу державну нагороду – Герой України.

 

  1. Ольга Харлан (фехтування)

Олімпійська чемпіонка Пекіну-2008 в командній шаблі. На Олімпійських іграх в Пекіні в 2008 році у фіналі проти спортсменок Китаю 17-річна Ольга Харлан внесла перелом в хід матчу, зробивши вісім точних ударів поспіль. Призер Олімпійських ігор 2012 та 2016 років. Шестриразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи. Володар Кубку світу 2018 року у фехтуванні на шаблях. Заслужений майстер спорту України, Кавалер Орденів “За заслуги” III ступеню та “Княгині Ольги” III ступеню.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

http://laginlib.org.ua/blog/?p=25489

 

Переглядів: 302 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 03:04
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024