Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 24 » Міжнародний день освіти (International Day of Education)
11:23
Міжнародний день освіти (International Day of Education)

 

ПРАВО НА ОСВІТУ – БАЗОВЕ ПРАВО ЛЮДИНИ

 

 

 

 

 

 

 

24 січня у всьому світі, з 2019 р. відзначають Міжнародний день освіти (International Day of Education).

 

 

Ініціатором заснування цього свята є Генеральна Асамблея ООН. Своєю резолюцією A/RES/73/25 від 3 грудня 2018 року вона запропонувала всім державам-членам, організаціям системи Організації Об'єднаних Націй, іншим міжнародним та регіональним організаціям, а також організаціям громадянського суспільства, неурядовим організаціям, релігійним організаціям, науковим установам, організаціям приватного сектору, приватним особам та іншим належним чином щорічно 24 січня відзначати Міжнародний день освіти.

 

 

 

 

 

 

Право на освіту закріплено у статті 26 Загальної декларації прав людини. Вона закликає до забезпечення безкоштовної початкової освіти. У той же час, конвенція про права дитини, прийнята в 1989 році, містить положення про обов'язок держав забезпечувати доступність вищої освіти для всіх.

 

Прийнявши Порядок денний на період до 2030 року, світова спільнота визнала той факт, що освіта є ключовим фактором у досягненні всіх існуючих цілей у галузі сталого розвитку.

 

Освіта надає можливість вибратися з бідності та забезпечити добробут у майбутньому. Вона допомагає людині розкрити свій потенціал, вчитися чогось нового, бути грамотною та моральною. Якщо щодня людина підвищуватиме планку, добиватиметься нових висот, самовдосконалюватиметься, шукатиме відповіді на цікаві питання, то це забезпечить їй комфортне, яскраве, насичене життя.

Найважливішими аргументами на користь освіти є:

  • навчання, особливо вища освіта, допомагає побудувати успішну кар'єру та досягти професійних висот;
  • освічена людина впевнена в собі та своїх силах, вміє ставити цілі, досягати їх та вирішувати будь-які життєві завдання;
  • навчання формує такі особисті якості людини, як самодисциплінованість, вихованість, врівноваженість, гнучкість поглядів, допитливість, товариськість та цілеспрямованість;
  • постійне навчання - це ключ до насиченого та яскравого життя.

 

 

 

 

 

Без забезпечення інклюзивної, справедливої, якісної освіти та надання можливостей для навчання протягом усього життя для всіх, країни не зможуть досягти гендерної рівності та розірвати коло злиднів. Освіта відіграє ключову роль у формуванні сталого і життєздатного суспільства і сприяє досягненню всіх інших цілей в галузі сталого розвитку.

 

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://celebratoday.com/uk/events/january/24/international-education-day

 

 

Переглядів: 198 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024