Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 26 » На Львівщині через стрімке поширення коронавірусу завтра введуть обмеження «червоної» зони
19:31
На Львівщині через стрімке поширення коронавірусу завтра введуть обмеження «червоної» зони

 

"ЧЕРВОНА" ЗОНА - НАЙВИЩИЙ СТУПІНЬ НЕБЕЗПЕКИ

 

 

 

 

 

 

 

Прогнози песимістів, що після новорічних і різдвяних свят отримає спалах

 нового поширення коронавірусу, на заході України повністю підтвердився

.

 

Львівська обласна комісія ТЕБ і НС, через спалах коронавірусу, збирається посилити карантин: перевести на дистанційне навчання всі освітні заклади, крім дитсадків, заборонити розважальні заходи та на 50% обмежити проїзд у громадському транспорті.

Таке рішення анонсував під час прес-брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З 26 січня на Львівщині вступлять в дію нові обмеження. По-перше, це дистанційне навчання у всіх закладах освіти, окрім дошкільної. По-друге, це заборона усіх розважальних масових заходів. А також перевезення осіб в громадському транспорті не більше 50%. Також відбудеться посилення контролю за дотриманням обмежень», - зазначив Чемерис.

Перехід на дистанційне навчання попередньо планується до 4 лютого.

Зі слів директора департаменту, це рішення є вимушеним, але облдержадміністрація мусить вчиняти такі дії, щоб запобігти навантаженням на систему охорони здоров’я. оскільки, при аналізі захворюваності дітей з 11 по 24 січня в 1574 підтверджено діагноз COVID-19. Окрім того, тривожним є той факт, що в області спостерігається динаміка в частині заповнення дитячих ліжок в лікарнях, і вже понад 150 дітей перебувають в COVID-стаціонарах.

Окрім того, зі слів директора департаменту, якщо динаміка захворюваності коронавірусом буде зростати надалі, то з 1 лютого можуть бути введені додаткові обмеження, зокрема буде припинено роботу ресторанів, кафе (лише на винос), спортивних клубів та фітнес-центрів.

Чемерес також наголосив, що прийняти рішення про перехід Львівської області в червону зону може лише державна комісія ТЕБ і НС, а рішення щодо посилення обмежень, для того щоб попередити поширення коронавірусної хвороби, дозволено ухвалювати на обласному рівні. Засідання обласної комісії ТЕБ і НС заплановане на 17:00 25 січня.

24 січня на Львівщині зафіксували 2299 нових випадків COVID-19. Госпіталізували 228 осіб За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 242 791 особа. Померлих – 6163 людини. Одужали від коронавірусної інфекції – 214 189 осіб.

Станом на 25 січня в Україні підтверджено 3 889 488 випадків COVID-19, з них за останню добу – 19 118.

Як повідомляв Укрінформ, з 17 січня Львівська область знаходиться в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки.

 

Читайте також: В Охматдиті Львова - найбільша кількість пацієнтів з COVID-19 за час пандемії

 

Фото – ілюстративне

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3391329-na-lvivsini-cerez-strimke-posirenna-koronavirusu-zavtra-vvedut-obmezenna-cervonoi-zoni.html

 

Переглядів: 258 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 17:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024