Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 27 » Уманська МРО ТЧХУ – учасник засідання комісії РДА з питань ветеранів війни, сімей загиблих учасників АТО/ООС
13:10
Уманська МРО ТЧХУ – учасник засідання комісії РДА з питань ветеранів війни, сімей загиблих учасників АТО/ООС

 

ПРОБЛЕМАМ АДАПТАЦІЇ – МІЖНАРОДНУ ПІДТРИМКУ

 

 

 

 

 

 

25 січня відбулося засідання Координаційної комісії Уманської  райдержадміністрації  з питань ветеранів війни, сімей

загиблих (померлих) учасників  АТО/ООС, в якому взяла участь членкиня, голова Уманської МРО ТЧХУ Валентина Чорна.

 

 

 

 

 

 

 

Питання підтримки, соціального захисту та суспільної адаптації учасників АТО/ООС, ветеранів війни, родин загиблих (померлих) захисників України є першочерговим у роботі голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука.

 

Другий рік в Уманському національному університеті садівництва реалізується проєкт «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему». Його основу складає професійна перепідготовка  та соціальна адаптація до умов життя у громадянському суспільстві.

 

За цей час тримісячну курсову перепідготовку пройшли 53 учасники бойових дій, відбулося два випуски. Більше 70 % з них відкрили власну справу.

 

 

 

 

 

Враховуючи соціальну важливість реалізації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему»  на території Уманського району, Ігор Миклащук ініціював чергове засідання Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України при Уманській РДА, запросивши начальника територіального відділу Міністерства у справах ветеранів в Черкаській області Ірини Рябошлик та начальника відділу «Центру допомоги учасникам АТО» Черкаського обласного контактного центру Оксани Голоднюк.

 

Засідання проходило під головуванням заступника голови Уманської РДА Юлії Малішевської та за участі проректора з науково-педагогічної роботи УНУС Михайла Мальованого, який детально поінформував присутніх щодо реалізації проєкту.

 

Він зазначив, що завдяки отриманим знанням та навичкам ветерани війни можуть знайти своє місце у цивільному житті, реалізуючи власні підприємницькі ідеї. При цьому територіальні громади отримають нові робочі місця, податки у місцевий бюджет та ресурси для розвитку.

 

Начальник територіального відділу Міністерства у справах ветеранів у Черкаській області Ірина Рябошлик надала високу оцінку співпраці Уманської райдержадміністрації з громадськими організаціями учасниками АТО/ООС та Уманським національним університетом садівництва.

 

 

 

 

 

 

Вона зазначила, що об’єднання зусиль органів виконавчої влади, представників територіальних громад і громадських організацій у вирішенні соціальних питань учасників бойових дій та родин загиблих дасть можливість на належному рівні забезпечити захист їх прав, свобод і законних інтересів.

 

За результатами засідання Консультативної ради головам територіальних громад Уманського району було рекомендовано долучитися до інформаційної роботи щодо популяризації проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему» та поширення інформації про нього серед жителів громад.

 

Довідково:

 

 

 

 

 

«У цій роботі активну участь візьме й Червоний Хрест, - констатувала Валентина Чорна, голова Уманської МРО ТЧХУ, - адже наша організація намагається завжди прийти на допомогу до тих, хто цього потребує».

Повнішу інформацію про проект «Норвегія-Україна. Професійна адаптація, інтеграція в державну систему» можна знайти за посиланням: https://ifsa.kiev.ua/proekt-ukraina-%E2%80%93-norvegiya/

 

Фото – прес-служби Уманської РДА, що на Черкащині

За джерелом:

https://uman-rda.gov.ua/news/1643124527/

 

  

 

Переглядів: 258 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 00:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024