Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Січень » 30 » Всесвітній день допомоги хворим на проказу
20:50
Всесвітній день допомоги хворим на проказу

ПРОКАЗА - СЕРЕДНЬОВІЧНА НЕДУГА

 

 

 

 

 

День допомоги хворим на проказу: хвороба не стирає гідність людини

 

 

Лепра є хронічним інфекційним захворюванням, зазвичай вражаючи периферичні нерви і шкіру, не передається при простому дотику хворого, іноді смертельна.

За статистичними даними, з осіб, яким загрожує небезпека зараження проказою, дійсно хворіють нею від 5% до 10%, так як, на щастя, більшість людей володіють достатнім рівнем імунітету від збудника цієї хвороби.

Небезпека захворювання зростає при тривалому контакті з ураженими проказою шкірними покривами.

Слово «проказа» - єврейське слово, яке позначає не тільки жахливу нашкірну хворобу, але вживається також для позначення аномальних явищ на одязі, вовни, хутрі та навіть на каменях і стінах.

Проказа не відноситься до масових захворювань, однак у стародавні часи її побоювалися більше, ніж ми зараз побоюємося СНІДу. За даними ВООЗ у світі на лепру страждають близько 11 млн. людей, серед яких чоловіків втричі більше, ніж жінок.

Діти більш чутливі до прокази, ніж дорослі. В даний час проказа зустрічається головним чином у тропіках і субтропіках, в районах з більш холодним кліматом вона рідкісна. Хвороба поширена в Африці, в Азії, в Індії, в Іспанії та Португалії, в країнах СНД та Кореї, на Філіппінах і в Японії, а також у країнах Південної та Центральної Америки. У США хворі на проказу зустрічаються на узбережжі Мексиканської затоки, на Гаваях і в Південній Каліфорнії.

Всесвітній день допомоги хворим проказою був заснований ООН у 1953 р. на честь Рауля Фоллеро і всіх небайдужих до цієї проблеми людей, які присвятили своє життя боротьбі з хворобою Хансена - проказою. Відзначається з 1954 року щорічно 30 січня.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&holiday=401

 

 

Переглядів: 186 | Додав: Admin
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024