Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Лютий » 12 » У Житомирі учні ще однієї школи стали учасниками онлайн - уроку під гаслом «Безпечна дистанційка»
18:16
У Житомирі учні ще однієї школи стали учасниками онлайн - уроку під гаслом «Безпечна дистанційка»

 

БЕЗПЕКА – ПОНАД УСЕ

 

 

 

 

 

 

 

Рятувальники і волонтери Червоного Хреста у Житомирі об’єднали зусилля

у поширенні знань серед школярів, які посприяли би підвищенню їх безпеці.

 

 

 

 

 

 

 

 

10 лютого рятувальники спільно із ювенальними поліцейськими та волонтерами Товариства Червоного Хреста України провели онлайн - урок для п’ятикласників Житомирської ЗОШ № 7 ім. В. В. Бражевського. Захід пройшов у рамках спільного проєкту «Фактори безпеки».

 

Перший інтерактивний майданчик зустрічі представили рятувальники, закликавши проводити онлайн - урок під гаслом «Безпечна дистанційка». Учні почули, які електроприлади не варто одночасно вмикати в один подовжувач. Пересвідчилися в тому, що від вогню ховатися не можна, а потрібно швидко вибиратися із задимленого приміщення повзком.

 

Крім того, зважаючи на відлигу рятувальники застерегли підлітків від виходу на тонку кригу, адже температурні показники з кожним днем підвищуються і лід невпинно тане. Саме тому прогулянки по замерзлим водоймам та риболовля стають небезпечними для життя.

 

 

 

 

 

 

 

 

Наостанок школярі на своїх моніторах побачили зразки вибухонебезпечних предметів та отримали рекомендації стосовно дій у разі їх виявлення. Також розібрали алгоритм дій при кризових ситуаціях, зокрема, після звучання сигналу «Увага всім!»

 

 

 

 

 

 

 

Поліцейська ж пояснила школярам, що хибні виклики служб екстреної допомоги та інші подібні пустощі зазвичай закінчуються або попередженням або ж штрафом для батьків правопорушника. Також дітлахам розповіли про зловмисників та шахраїв, які прагнуть обманути довірливих осіб у своїх корисних цілях, використовуючи для цього Інтернет. Діти як ніхто підпадають під подібний вплив, тому необхідно користуватися лише перевіреними веб-ресурсами та не звертати увагу на сумнівний контент.

 

Волонтерка Товариства Червоного Хреста України навчала п’ятикласників основам першої допомоги вдома. Перерахувала найпоширеніші пригоди, що можуть трапитися з дітлахами в помешканні та як уникнути серйозних травм і пошкоджень. Учні почули як правильно обробляти різні рани й опіки, щоб не призвести до ще гірших наслідків. Окремо діти дізналися лайфхак стосовно дій, якщо людина чимось подавилася.

 

Зустріч пройшла дуже жваво та інформативно – після виступу кожного спікера п’ятикласники могли задавати питання та розказувати приклади нестандартних ситуацій, свідками яких ставали вони особисто.

 

Фото – ГУ ДСНС України в Житомирській області

За джерелом:

https://zt.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/21138.html?fbclid=IwAR25w-i2gfKjhW-xAfSHg4BrBF-skOqJEeReCE0ER0IQg9mH__xmq2rpzY8

 

Переглядів: 321 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 14:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024