Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 2 » Гуманітарна допомога українцям: що потрібно в першу чергу?
20:15
Гуманітарна допомога українцям: що потрібно в першу чергу?

 

МИЛОСЕРДЯ ДОБРОТВОРЦЯ З БЕРЛІНА

 

 

 

 

 

 

 

У Берліні одним з перших, хто організував збір гуманітарної допомоги для біженців з України, став власник кафе

Іраклій Кемертелідзе, котрий доправив нещодавно три вантажівки з допомогою до польсько-українського кордону.

 

 

Молодий підприємець з Грузії Іраклій Кемертелідзе володіє рестораном Kin Za в Берліні. Він дуже популярний, завжди переповнений. І в ці дні його ресторан став пунктом збору гуманітарної допомоги для українців.

Вранці в суботу, 26 лютого, Іраклій опублікував пост у Facebook, що має намір поїхати на кордон з Україною і починає збір гуманітарної допомоги. Відповідей за один день було так багато, що ввечері Іраклію довелося подякувати всім і тимчасово призупинити збір допомоги. За один день було зібрано три вантажівки гуманітарної допомоги.

Незабаром волонтери вирушили до польського кордону, щоб передати зібрану гуманітарну допомогу українцям.  Інформаційний портал DW зв'язався з Іраклієм по телефону. У цей момент він вже повертався додому до Берліна.

 

 

 

 

 

 

"Спасибі всім, хто допоміг здійснити цю поїздку. Всім тим, хто допомагав  фізичною силою, хто жертвував гроші, їжу і речі, хто підтримував нас морально і вболівав за нас всією душею. Ми проїхали на вантажівках і передали допомогу українцям", - розповів Іраклій німецькому порталу DW.

 

Ситуація на польсько-українському кордоні

 

Про те, що відбувається на кордоні біля села Краковець з польської та української сторін, Іраклій розповідає наступне: «Я був там 1 березня о 2 год ночі. Дорога чудова. Щоб проїхати вантажівкою з Берліна до Краковця коштує 150 євро, плюс 25 євро - дорожні збори. На самому кордоні є три блокпости. Поліція вже зупиняє за два кілометри і запитує всіх, з якою метою хто їде в Україну. Наші вантажівки з гуманітарною допомогою пройшли без проблем. На кордоні з польської сторони все чітко організовано, є багато добровольців і є військовослужбовці, які координують ситуацію".

 

 

 

 

 

 

Дещо інша картина біля українського кордону, каже Іраклій: «З України виїжджає багато людей, переважно жінки, діти та люди похилого віку. Чоловіків немає. Якщо є чоловіки, то це студенти з інших країн і туристи. 30 кілометрів живої черги. Люди на нервах та емоціях. Багато людей залишають машини на узбіччях доріг, кажуть, що хтось приїде їх забрати, тепер вони їм більше не потрібні. Люди їдуть з Києва по 17 годин. А потім сама 48-годинна черга. Іншими словами, проблеми з логістикою і з волонтерами більше з української сторони».

За словами Іраклія, волонтери працюють на польській стороні, роздають гарячу їжу, напої, ковдри та речі. Автобуси прибувають кожні 10 хвилин, доїжджають люди до готелів і залізничних вокзалів. Подорож по Польщі безкоштовна для всіх, хто виїхав з України.

 

Яка допомога потрібна в першу чергу?

 

Іраклій радить всім, хто готовий допомогти українцям, наступне: «Дуже важливо негайно розділити гуманітарну допомогу на чотири категорії: ліки, теплий одяг, продукти харчування, засоби гігієни, робоча електроніка. Зберіть все в картонних або пластикових коробках, які необхідно підписати, щоб було легше сортувати. Якщо ви відправляєте електронні пристрої, то дійсні тільки: якщо ліхтарики, то з робочими батареями, бажано заряджені телефони з зарядними пристроями. Нам потрібен теплий одяг, ковдри - люди замерзають", - підкреслює Іраклій.

Іраклій Кемертелідзе наголошує, що його вчинок не одноразовий. Kin Za в Берліні продовжує отримувати гуманітарну допомогу. Йому потрібна підтримка волонтерів, які будуть сортувати і постачати речі. "Пункт збору в моєму ресторані з 12 до 8 вечора", - сказав він.

Незабаром чергова партія гуманітарної допомоги відправиться до польсько-українського кордону.

 

Автор - Віктор Вейтс

 

 

Фото – Іраклія Кемертелідзе

За джерелом: Гуманітарна допомога українцям: що потрібно в першу чергу? (msn.com)

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 342 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024