Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 11 » «Робота Червоного Хреста в Україні: складнощі та особливості», - Павло Розенко, віце-президент ТЧХУ (ВІДЕО)
23:58
«Робота Червоного Хреста в Україні: складнощі та особливості», - Павло Розенко, віце-президент ТЧХУ (ВІДЕО)

ПРОБЛЕМИ  ЕВАКУАЦІ

 

 

 

 

 

Питання гуманітарних коридорів. Робота Червоного Хреста в Україні. Складнощі та особливості

роботи ТЧХУ умовах повномасштабної війни Росії проти України. Віце-президент ТЧХУ Павло Розенко

в етері телеканалу Еспресо.

 

 

 

Віце-президент Товариства Червоного Хреста України Павло Розенко дав інтерв’ю на телеканалі Espresso.TV

У прямому ефірі Павло Розенко розповів про діяльність Товариства Червоного Хреста України в умовах теперішньої складної ситуації в країні та надав пояснення про роль Червоного Хреста в організації «зелених коридорів» для евакуації населення.

Наразі Товариство Червоного Хреста України працює по всій території країни у надпотужному режимі. Специфіка і направленість діяльності залежить від областей та регіонів. Так, наприклад, на заході країни волонтери допомагають евакуйованим на пунктах перетину кордону. Вони забезпечують людей продуктами харчування, місцем відпочинку, теплими речами, першою психологічною допомогою і у разі потреби – першою допомогою.

У Закарпатській та Чернівецькій областях розміщені логістичні центри – хаби з отримання гуманітарної допомоги від наших партнерів та колег з-за кордону. Саме звідси надходить гуманітарна підтримка, яку ми потім розповсюджуємо у різні області країни для підтримки постраждалого населення.

У центральній частині України Червоний Хрест залучає нових волонтерів, активно навчає населення навичкам надання першої допомоги, проводить освітню діяльність тощо.

У столиці волонтери працюють на лініях метрополітену, у бомбосховищах та забезпечують мешканців гарячими обідами, продуктами харчування, гігієнічними засобами, а також надають першу допомогу і першу психологічну допомогу.

Найважче зараз волонтерам і співробітникам з регіонів, де щодня активно проводяться бойові дії. Ризикуючи власним життям, волонтери продовжують допомагати постраждалому населенню. У співпраці з рятувальниками ДСНС України волонтери вже допомогли врятувати понад 200 людей з-під завалів будинків.

Відкрите питання залишається з організацією «зелених коридорів», зокрема для евакуації людей з Ірпеня, Бучі, Ворзелю, Маріуполя тощо. Незважаючи на те, що Червоний Хрест України не має мандату на створення «зелених коридорів», Товариство докладає всіх зусиль, щоб допомогти в евакуації постраждалого населення. За відсутності гарантій безпеки з боку сторін конфлікту забезпечити евакуацію населення неможливо.

Нагадуємо, Товариство Червоного Хреста України – гуманітарна організація, яка не бере участі у збройному конфлікті. Наші співробітники та волонтери не мають відповідного захисту від нападу учасників конфлікту. Організація здійснює свою місію з надання гуманітарної допомоги виключно у безпечних умовах. Наразі проведення евакуації населення «зеленими коридорами» гальмується самими сторонами конфлікту, які згідно норм міжнародного гуманітарного права та резолюції ООН на момент організації евакуації мають повністю зупинити процес бойових дій.

Товариство комунікує з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста, який має мандат на організацію «зелених коридорів» евакуації цивільного населення та вивезення тіл загиблих військовослужбовців. Наразі розглядається питання відкриття повномасштабної роботи представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста на території України.

 

 

 

 

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/a.539438762759270/4155040211199089/

 

Переглядів: 282 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:44
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024