Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 22 » Триває перша місія Італійського Червоного Хреста з евакуації мирних жителів з України
19:25
Триває перша місія Італійського Червоного Хреста з евакуації мирних жителів з України

ПІД ЗНАКОМ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

20 березня місія Італійського Червоного Хреста завершила перший етап

 евакуації  людей з особливими потребами при сприянні Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Евакуація пройшла під безпосереднім керівництвом Уляни Стельмах, голови Львівської ОО ТЧХУ та начальника оперативно – рятувальних робіт Червоного Хреста Італії  п. Ігнаціо Шінту (Іgnazio Schintu).

 

 

 

 

 

 

 

Тож 20 березня з майданчика перед Львівським реабілітаційно - навчальним центром «Джерело»  було евакуйовано 83 людей з інвалідністю та членів супроводу з України до Італії.

 

 

 

 

 

 

 

За цими людьми приїхало з Італії з десяток автомашин різних типів, які за 30 годин доставлять їх у Рим до спеціальних медичних установ та реабілітаційних центрів, оскільки всі евакуйовані з України потребують відповідних умов щодо догляду та лікування.

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, ці люди з інвалідністю були евакуйовані спочатку з місць активних обстрілів  із зони бойових дій до Львова, де чекали на загальний збір груп і приїзд за ними автоколони з Італійського Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

Так, наприклад, Віра Мотречко, заступник міського голови Сум привезла з собою у Львів 14 осіб. Станом на 19 березня з՚їхалось до «Джерела» 50 осіб, на наступний день до них додалося ще 33 лежачих хворих.

 

 

 

 

 

 

Всіх зареєстрували, зробили медичний огляд, а хто не провів вакцинацію від Соvid – 19, італійські медсестри зробили їм термінове щеплення. У Римі через 48 годин проведуть щеплення другий раз, що убезпечить цих людей від підступної хвороби. І обережно, зі знанням справи, розсадили евакуйованих по автобусах.

 

 

 

 

 

 

Сприяли в евакуації до Італії - Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та старший референт апарату  урядового Уповноваженого з прав людей з інвалідністю Валентина Уварова. Національний комітет Товариства Червоного Хреста України на евакуації представляла провідний спеціаліст Зоя Погоріла (на знімку - третя зліва).

 

 

 

 

 

 

Італійський Червоний Хрест Croce Rossa Italiana - Italian Red Cross після прибуття автоколони зі Львова подав лаконічний репортаж на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук. Телебачення Червоного Хреста Італії, сподіваємось, покаже невдовзі відеофільм про цю небувалу епопею, так як їх кіногрупа  впродовж 2 днів знімала кіносюжети і слайди про хід цієї евакуації.

 

 

 

 

 

 

Благодійна акція проходила під особистим керівництвом Франческо Рокка (Francesco Rocca) , президента Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а водночас і президента Італійського Червоного Хреста.  Він побував за цей час у Вінниці, Чернівцях і в Києві, де мав зустрічі з керівництвом обласних організацій Червоного Хреста та НК ТЧХУ, і домовився з ними про зміцнення співпраці червонохрестівців Італії та України у цей складний на випробування час.

 

 

 

 

 

Фото – автора, ТЧХУ/Фейсбук, прес-служби Італійського Червоного Хреста

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Львівської обласної організації Національної Спілки Журналістів України

 

Переглядів: 400 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 04:00
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024