Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 28 » «Гастрономічна» оборона: як забезпечують організацію харчування для вимушених переселенців
13:21
«Гастрономічна» оборона: як забезпечують організацію харчування для вимушених переселенців

 ХАРЧУВАННЯ - ДЛЯ  ВИМУШЕНО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

 

 

 

 

 

 

Понад 1 млн 300 тисяч порцій приготували упродовж місяця для тимчасово переміщених

осіб та інших категорій населення. Таку цифру дали в управлінні туризму і курортів ЛОВА,

яке налагодило процес організації харчування ВПО з перших днів війни.

 

 

 

 

 

 

 

 

 «40 рестораторів, 30 найбільших регіональних виробників продуктів Львівщини, 7 великих торговельних мереж та найбільший гуртовий ринок у Західній Україні вже місяць забезпечують безперебійне харчування для вимушених переселенців та військових.  Дякую усім, хто долучився до доброї справи. На сьогодні є чітко вибудована система співпраці між усіма ланками», – зазначила керівниця управління туризму та курортів Львівської ОВА Наталя Табака.

 

З усіх питань щодо організації харчування чи потреби харчування працює цілодобова гаряча лінія +380 (95) 592 14.

 

Про свою підтримку та допомогу розповів засновник та керівник гастрономічного простору Pro100 HUB Андрій Валовий.

 

 

 

 

 

 

«В першу чергу ми представляємо, громадську організацію «Західна Шеф Група», яка вже довгий час існує в Україні. Ну і відповідно, хто як не кулінари повинні годувати людей. В другу чергу, в нас є прекрасний майданчик Pro100 HUB, який є гастрономічним простором і має відповідні потужності для того, щоб готувати певну кількість страв. Напевно, якби ви не задали безпосереднього цього питання, я собі його ніколи б не ставив, тому що це знаєте за замовчуванням. Якщо є потреба, ми годуємо людей. До прикладу, якщо до лікаря приходить хворий, він лікує людину. Ми кулінари – годуємо людей», - зазначив він.

 

Ольга Стратійчук, директор з розвитку та сервісу мережі «Tikithai» говорить, що кожного дня їхні працівники готують від 500 до 800 порцій для вимушених переселенців і роблять це із задоволенням від першого дня волонтерства і до сьогодні. Часто приводять на підмогу своїх друзів та родичів.

 

 

 

 

 

 

«Сил в нас багато, кожного дня, збираючись на наших заходах, дух підіймається і ми готові працювати так до останнього. Це найменше, що можемо зробити, але ми вже почуваємо себе потрібними. Дух і підтримка у нас зростає. Ми дуже позитивно налаштовані. Ми за Україну, ми за Перемогу, ми віримо у своїх людей і наш народ дуже сильний», – наголосила Ольга Стратійчук. 

 

 

 

 

 

 

Допомагає з організацією харчування внутрішньо переміщених осіб на території Львівської області і неприбуткова неурядова організація World Central Kitchen (WCK). Наразі представники організації співпрацюють з двома компаніями: ресторанним холдингом «Fest» та ресторанною компанією «Рестарон», які щоденно готують декілька десятків тисяч порцій їжі для внутрішньо переміщених осіб.

 

«Ми налагодили партнерські відносини з WorldCentral Kitchen 2 березня. Надали їм складські приміщення та офіси, вони – ресурси. На початках готували по дві тисячі порцій на день. Нині вийшли на потужності – 30 тисяч теплої їжі з канапками. Будемо працювати до перемоги», – розповідає Юлія Стефанюк, керуючий партнер «Фест кейтеринг» холдингу емоцій «Fest».

 

Управління туризму та курортів Львівської ОВА висловлює також вдячність усім водіям, які на волонтерських засадах погодилися доставляти смачну та поживну їжу. Кожен вносить свою лепту до спільної перемоги над загарбниками.

 

Фото – прес-служби ЛОВА

Джерело:

https://loda.gov.ua/news?id=66695

 

Переглядів: 247 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024