Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 28 » СЗШ - 77 м. Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності – у тривожні дні війни
21:56
СЗШ - 77 м. Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності – у тривожні дні війни

ТУРБОТА ПРО ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ - У СЗШ № 77

 

 

 

 

 

 

Середня загальноосвітня школа 77 м. Львова з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності –

у ці тривожні буремні дні війни організувала у себе пункт прийому евакуйованих на 80 осіб з початку березня.

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 28 березня, директорка школи Зоряна Миколаївна Демчук (на знімку - зліва) прийняла для вимушено переселених осіб від голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Уляни Михайлівни Стельмах гуманітарну допомогу – продукти харчування довгого зберігання і гігієнічні набори.

 

 

 

 

 

 

Вони обидві дуже добре знайомі, бо співпрацюють впродовж кількох років. Ось, наприклад, на сторінці школи у "Новинах" зафіксовано у соцмережі Фейсбук такий факт: «17 березня 2016 року в СЗШ №77 м. Львова відбувся показовий День цивільного захисту для керівників шкіл Залізничного району». До цього додамо, у той день тренінг на подвір՚ї навчального закладу проводила для учасників навчань особисто Уляна Стельмах.

 

 

 

 

 

 

Багато води спливло з того часу. Цілих шість років. Такі заняття з першої допомоги тепер проводять по класах. Вони дуже актуальні і діти охоче набувають навики, як рятувати життя постраждалих.

 

 

 

 

 

 

Ось зовсім свіже повідомлення із офіційного сайту школи: «Тренінги з цивільного захисту для учнів 5-х класів. Зважаючи на неспокійну ситуацію в нашій країні, дуже актуальним є вміння надати першу допомогу. Тому учні 5-А та 5-Б класів на уроці основ здоров’я (з Бойко І.М.) мали змогу потренуватись робити непрямий масаж серця (на муляжі). Діти переконались, що реанімація – це достатньо складна справа, яка вимагає навичок та серйозного ставлення».

 

 

 

 

 

 

В іншому повідомленні на цьому ж офіційному сайті йдеться про те, як старшокласники із Санітарних дружин Червоного Хреста вчать першій допомозі учнів молодших класів: «2-А готується до Дня захисників України. Виховний захід для учнів 2-А класу (вч. Шибунько Н.В.) напередодні Дня захисників України провели дівчата-сандружинниці 11-Б класу та майбутні захисники Вітчизни Влад Парфенюк та Сергій Циганов (8-А). Дівчата вчили малечу надавати першу допомогу, а саме, - накладати пов’язки, а хлопці проконсультували, як треба одягати протигази.  Другокласники із зацікавленістю переймали нові корисні навички від старших учнів».

 

 

 

 

 

 

На цьому можна би було і поставити крапку. Але серед останніх повідомлень, які розміщені на шкільному сайті йдеться про те, як захищатися від хімічної зброї і радіації, спричиненої ядерними вибухами. Так як вона складає загальний інтерес не лише для дітей, але і для дорослих, процитуємо його повністю:

 

 

Важлива інформація:

що робити під час хімічної загрози?

 

Знайдіть дві порожні півлітрові пляшечки і розведіть в них такі розчини у воді, як:

 

  • в одній - зробіть содовий розчин і підпишіть маркером ХЛОР, вкажіть стрілочку вверх (це означає, що коли почуєте запах хлору, потрібно намочити в цьому розчині будь-яку наявну натуральну тканину: марлю, шарф, хустинку і йти з нею догори, підійматися чим вище).

 

  • У другій пляшці розвести воду з лимонною кислотою! Підпишіть її маркером АМІАК, стрілочку намалюйте донизу! (Тобто, відчули запах аміаку, змочуємо тканину, чи що є під рукою цим розчином, а  якщо є окуляри чи маска для плавання, то одягаємо і негайно втікаємо вниз, у підвал, лягаємо на підлогу... )

 

Стрілочки малюємо для того, щоб не думати куди бігти, що і чим змочувати! Підготуйте все, нехай краще не знадобиться, але і шукати не будете, коли все буде під руками!

  • Йодні таблетки п'ють при радіаційному забруднені. Якщо немає таблеток, випиваємо 5% розчин йоду, розведений хоча б в 1 ст. ложці будь-якої рідини (вода, молоко тощо) але Лише один раз !

 

Дорослим - 40 крапель

Дітям від 5до 12 років - 20 крапель

 

Якщо все приготовлене, то не так і страшно! Передайте це повідомлення рідним, друзям, знайомим! Вистоїмо! До Перемоги!

 

ЯК РОЗБАВЛЯТИ (пропорції)

На 0,5 л. води - 1 ст.л. соди/ лимонної кислоти.

 

 

Фото – автора й з офіційного сайту СЗШ - 77 м. Львова, а також зі сторінки цього  навчального закладу у Фейсбуці за 2016 р.

Ірина Апостолюк

Переглядів: 283 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024