Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 30 » Львівська ОО ТЧХУ – вимушено переселеним особам, розселеним в Львівській духовній семінарії отців Василіян
19:10
Львівська ОО ТЧХУ – вимушено переселеним особам, розселеним в Львівській духовній семінарії отців Василіян

ДИТЯЧІ ГОЛОСИ - У МОНАСТИРІ

 

 

 

 

Монастир – тиха обитель. Так вважали завжди. Але з початком війни, - все змінилося. Тепер це притулок для вимушено переміщених осіб. Львів – у їх числі. В одному з них, вірніше, у духовній семінарії, мені довелося нещодавно побувати. І ось що я там побачила.

 

 

 

 

 

 

З початку війни 128 вимушено переселених осіб знайшли притулок у  келіях монастиря при Львівській духовній семінарії отців - василіян. Для цих людей щодня потрібно забезпечити триразове столування.

 

 

 

 

 

 

Тож цілком слушним був візит отця - економа Романа Якимця, ЧСВВ  28 березня у логістичний центр Львівської ОО ТЧХУ за гуманітарною допомогою.

 

 

 

 

 

 

Зустріли прохача радо. Голова Шевченківської РО м. Львова ТЧХУ Наталія Семочко  та членкиня президії Львівської ОО ТЧХУ Ольга Павлюк особисто підбирали для вимушено переселених осіб, розселених у монастирських келіях, продукти харчування та гігієнічні набори. 

 

 

 

 

Річ у тім, що крім дорослих, у семінаристів живуть і маленькі діти. Тож увага до них потрібна подвійна.

 

 

 

 

 

 

На другий день, 29 березня, я та п. Ольга Павлюк, вирішили побувати в евакуйованих, познайомитися з їх насущними потребами, щоб знати, що саме у майбутньому треба для них просити у жертводавців.

 

 

 

 

 

 

Тут ми познайомилися з о. Франциском, котрий є відповідальним за організацію життя і побуту для ВПО. Коротко він розповів про те, що у них є евакуйовані з Харківщини, Київщини, Житомирщини та інших прифронтових областей.

 

 

 

 

 

 

Побували ми у той день у трапезній. Годують евакуйованих так, як це робилося і в мирний час. Продуктів вистарчає. Кухарі – дипломовані, з великим практичним досвідом.

 

 

 

 

 

 

Думають тут і про майбутнє. На зиму заготували 300 трилітрових банок березового соку. Щоб був смачніший, додали апельсинів.

 

 

 

 

 

Обідати прийшла сім՚я з Житомирської області: Сніжана і Олексій з Юрчиком. Їм тут подобається. Годують ситно, повітря чисте, лісове. Чого ще бажати? Тільки миру і швидкого повернення додому.

 

 

 

 

 

 

Побували ми і в келіях. Ось евакуйовані з Харківщини: бабуся Ольга з внуком Антоном. Не скаржаться на життя у монастирі. Бідкаються, коли війна закінчиться, і чи скоро проляже їх шлях в обжиті місця, де заново доведеться зруйновану війною дмівку.

 

 

 

 

 

Семінаристи привчають дітей до самостійності. Вони самі носять посуд, прибирають сміття, виробляють риси акуратистів.

 

 

 

 

 

 

Словом, поїздка наша була продуктивною. У блокноті десятки запитів, які ретельно занотували. Ми, та їх покровителі - монахи, хочемо, щоб про побут у Львові у кожного з евакуйованих залишилися якнайкращі спогади. Адже разом – нам відбудовувати Україну. А в єдності – сила!

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаквської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Львівської обласної організації Національної Спілки Журналістів України

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 231 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 12:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024