Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Березень » 31 » ЛОО ТЧХУ – вимушено переміщеним особам, що розміщені у Львівському Фізико-Математичному Ліцеї
14:54
ЛОО ТЧХУ – вимушено переміщеним особам, що розміщені у Львівському Фізико-Математичному Ліцеї

АРИФМЕТИКА МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

Львівський Фізико-Математичний Ліцей, як і більшість навчальних закладів столиці

Галичини прийняли з перших днів війни вимушено переміщених осіб із зони бойових дій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На сьогодні в ліцеї проживають 120 евакуйованих осіб з Київщини, Житомирщини, Харківщини, інших областей, де йдуть бойові дії.

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація ТЧХУ 28 березня надала ліцеєві для цих людей гуманітарну допомогу. У неї входили продукти харчування та гігієнічні набори. Це типовий набір, який призначається у кожен пункт, де перебувають ВПО. Вечерю і сніданок готують у ліцеї. Обід же взялись готувати волонтери. Ось так спільно і складається арифметика милосердя.

 

 

 

 

 

 

Щоб краще розуміти запити і потреби евакуйованих, з ними познайомилася голова ЛОО ТЧХУ Уляна Стельмах. Запити у них виявилися елементарними: потрібні речі першої необхідності: зубні щітки, бритви для гоління, чайники, кофеварки тощо.

 

 

 

 

 

 

 

"А що у перспективі?", - адресуємо своє питання евакуйованим, що зібралися на цей час у їдальні. "Хочемо додому", - почули у відповідь.

 

 

 

 

 

 

До розмови долучився директор ліцею Мар՚ян Добросевич: «Все залежить від обставин. На жаль, ніхто не знає як довго буде тривати війна. Тож, можливо, хтось з наших підопічних, отримавши державну підтримку, організує свій власний бізнес. Хто має диплом вчителя, піде викладати у школу. А у кого складеться все щасливо, і його дім не буде зруйнованим ракетними обстрілами, повернеться додому».

 

 

 

 

 

 

А поки що у ліцей йдуть і йдуть гуманітарні вантажі. А викладачі навчального закладу, тимчасом, проводять для всіх охочих заняття з набуття навиків з першої допомоги. Нещодавно про одне з них портал «Твоє Місто» зняв докладний відео сюжет. Війна триває, і до різних прикрих несподіванок потрібно бути готовими вже сьогодні.

 

 

Фото – автора та зі сторінки ЛФМЛ/Фейсбук

Ірина Апостолюк

 

 

Переглядів: 264 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 03:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024