Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 1 » Україна отримала медичну гуманітарну допомогу зі США на понад 3,5 мільйони доларів
17:55
Україна отримала медичну гуманітарну допомогу зі США на понад 3,5 мільйони доларів

 

ЗІ СВІТУ – ПО НИТЦІ...

 

 

 

 

 

 

Завдяки зусиллям Асоціації українців штату Вашингтон (США) та Асоціації українців штату

Орегон (США) Україна отримала медичну гуманітарну допомогу з США на понад 3,5 мільйони доларів.

 

 

 

 

 

 

 

 

Постійну та ефективну координаційну та організаційну підтримку процесу передання допомоги здійснювало Генеральне консульство України в Сан-Франциско. Значну частину медикаментів та медичних засобів надали міжнародні громадські організації «Medical Team International» та  «Medical Team Worldwide», які приєдналися до збору допомоги. Транспортувати гуманітарний вантаж з Штатів до Польщі літаком допомогла організація «Нова Юкрейн».

 

 

 

 

 

 

«Нам це вдалося зробити завдяки місцевим госпіталям у безпосередній співпраці з Міністерством охорони здоров’я України. Ми отримали запит (від Міністерства – ред.), які медичні засоби є найбільш необхідні для збереження життів українців. Враховуючи цей перелік, місцеві госпіталі радо надавали нам допомогу. Тоді знайшовши партнера «Нова Юкрейн» нам вдалося організувати літак і переслати вантаж до Польщі», - розповіла Лілія Коваленко, Президентка Асоціації українців штату Вашингтон.

 

Сприяли сортуванню та допомагали упаковувати вантаж студенти медичної школи Стенфордського університету. Гуманітарний вантаж включає стерильні хірургічні засоби, медичне обладнання, шприци, набори для внутрішньовенного введення, рятувальні аптечки, педіатрію. Приєдналися до збору медикаментів українські громади штатів Вашингтон, Орегон та Каліфорнія.

 

 

 

 

 

 

Як зазначив представник Асоціації студентів Стенфорда та водночас представник «Нова Юкрейн» Джош Пікерінг, американцям не байдуже, що відбувається в Україні.

 

«Основний наш посил – це не тільки те що американці хочуть допомагати. Ми пов’язані з благодійними організаціями, яким ми вдячні за підтримку. Американцям не байдуже, вони переживають за вас. Саме труднощі нас всіх об’єднали. Люди бачили новини і були готові віддавати свої сили, час, кошти, щоб допомагати. І це саме тому, що люди відчували, що є правильною боротьбою, а що неправильною, вдалося створити мережу волонтерів по всьому світу, завдяки яким і реалізували цей проєкт», - наголосив Джош Пікерінг.

 

 

 

 

 

 

Зазначимо, що повний перелік необхідних медичних засобі затвердило МОЗ України, яке є одержувачем гуманітарного вантажу. Надалі допомогу розповсюджуватимуть по лікарнях всієї України.

 

Фото – прес-служби ЛОВА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=66799&fbclid=IwAR0FM0gVeWjqzETnfAfQf9kBlGmRkGZ_-4plv3i0Mbiaf0-I9RXQOEzyXFo

 

 

Переглядів: 392 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 04:49
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024