Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 4 » Італійський Червоний Хрест, за участі ЛОО ТЧХУ, готує до евакуації людей з інвалідністю з м. Бахмута
19:06
Італійський Червоний Хрест, за участі ЛОО ТЧХУ, готує до евакуації людей з інвалідністю з м. Бахмута

В ЕВАКУАЦІЮ -  У РИМ

 

 

 

 

 

 

Італійський Червоний Хрест, як і обіцяв минулого разу, повернувся

до Львова за наступною групою людей з інвалідністю, щоб забрати їх у Рим.

 

 

 

 

 

 

 

В евакуацію в Італію поїдуть 80 пацієнтів Бахмутського психоневрологічного інтернату, який нещодавно був переведений на Львівщину. З Донеччини привезли в Галичину 225 підопічних  цього інтернату. Звичайно, що таку кількість прийняти одразу жодна з лікарень у Львові не змогла. Тому евакуйованих розмістили по різних медичних закладах даного профілю, а сьогодні зібрали тих, кого готують для від՚їзду в Італію.

 

 

 

 

 

 

«З ними поїдуть 2 молодших медичних сестри психоневрологічного інтернату з м. Бахмута», - повідомила про це директорка цього медичного закладу п. Людмила.

 

 

 

 

 

 

Підготовка до евакуації проходить за участі Уляни Стельмах, голови Львівської ОО ТЧХУ та начальника оперативно – рятувальних робіт Червоного Хреста Італії  п. Ігнаціо Шінту (Іgnazio Schintu). Вони зустрілися, як давні добрі знайомі, тому що спільно готували до від՚їзду першу групу людей з особливими потребами.

 

 

 

 

 

 

Переклад забезпечував волонтер Львівської ОО ТЧХУ Юрій Москва, як і годиться у таких випадках, як цей. Він знавець англійської мови, вільно нею спілкується, і вже другий місяць успішно виконує зі своїми основними обов՚язками, ще й роботу перекладача.

 

 

 

 

 

 

За цими людьми приїхали з Риму автомобілі Червоного Хреста Італії різних типів, які за 30 годин доставлять їх до спеціальних медичних установ та реабілітаційних центрів, оскільки всі евакуйовані з Бахмута потребують відповідних умов щодо догляду та лікування.

 

 

 

 

 

 

Всіх, хто від’їжджає, зареєстрували, зробили медичний огляд, в т.ч. і на грізну недугу нашого часу Соvid – 19.

 

 

 

 

 

Сонячна активність, перепади температур, зміна клімату, викликаного дводенним переїздом з Донеччини на Львівщину, - все це послаблює організм, особливо тоді, коли належиш до категорії людей з особливими потребами. Тож медичне обстеження і вимірювання артеріального тиску всім евакуйованим італійські медики робили дуже ретельно.

 

 

 

 

 

 

 

Сприяли в евакуації до Італії - Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, зокрема старший референт апарату  урядового Уповноваженого з прав людей з інвалідністю Валентина Уварова.

 

 

 

 

 

 

Благодійна акція, як і попередня, проходила під особистим патронатом Франческо Рокка (Francesco Rocca) , президента Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, а водночас і президента Італійського Червоного Хреста.  Про це повідомлено на офіційному сайті цієї організації.

 

 

 

 

 

 

Завтра, 5 квітня, підготовка до від՚їзду продовжиться. Слідкуйте за випусками наших новин.

 

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк 

 

Переглядів: 253 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 02:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024