Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 6 » Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади
14:03
Червоний Хрест України запроваджує мобільні медичні бригади

 

СИНХРОНІЗАЦІЯ - З ДЕРЖАНИМИ ОРГАНАМИ МЕДИЦИНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

     Червоний Хрест України запровадив мобільні  медичні бригади у звільнених від ворога регіонах.

 

 

Про це на брифінгу в Укрінформі розповів керівник департаменту охорони здоров’я та опіки Товариства Червоного Хреста України Олександр Бабенко.

 

Він зазначив, що Червоний Хрест синхронізує діяльність своїх мобільних медичних бригад із державними органами медицини і є їхнім партнером.

 

«Червоний Хрест не заміщує активність лікарів і не дублює, а підсилює потужність центрів первинної медико-санітарної допомоги, амбулаторій. Ми запроваджуємо всебічну допомогу сімейним лікарям загально терапевтичного профілю у віддалених локаціях з обмеженим доступом, які розташовані безпосередньо на лінії фронту», - розповів Бабенко.

 

За його словами, війна вразила значні території, і це змушує Червоний Хрест швидкими темпами розгортати мобільні медичні бригади в різних локаціях.

 

«Ми намагаємося створити таку службу, яка б значно покращила і підсилила первинну медичну допомогу в різних куточках країни за рахунок наших логістичних мобільностей», - сказав Бабенко.

 

Він пояснив, що викликати мобільну медичну бригаду Червоного Хреста можна лише через Центр первинної медико-санітарної роботи.

 

Цей центр направляє нашу бригаду, де є найбільший попит на такі послуги, наприклад, у віддалені селища, де погані дороги й небезпечно пересуватись. Бригада здатна протягом дня надати допомогу безпосередньо на місці 20-25 пацієнтам», - сказав Бабенко.

 

Він розповів, що до мобільних медичних бригад входять професійні медики, у яких є свій транспорт, необхідні медичні прилади і медикаменти для надання первинної допомоги пацієнтам. Мобільні медичні бригади Червоного Хреста працюють в усіх областях України.

 

Крім того, Бабенко повідомив, що Червоний Хрест України починає розгортати мобільні медичні пункти, які будуть зосереджені в місцях найбільшого скупчення евакуйованих і де медицина не справляється з напливом пацієнтів.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України.

 

Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Внаслідок цього чимало українських регіонів зазнали гуманітарної катастрофи.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3450159-cervonij-hrest-ukraini-zaprovadzue-mobilni-medicni-brigadi.html

 

Читайте також: На Буковині Червоний Хрест передав 13 вантажівок із гуманітарною допомогою

 

Переглядів: 249 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 18:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 4
Гостей: 3
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024