Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 7 » Італійський Червоний Хрест, за участі ЛОО ТЧХУ, знову евакував зі Львова людей з інвалідністю  (ВІДЕО)
19:36
Італійський Червоний Хрест, за участі ЛОО ТЧХУ, знову евакував зі Львова людей з інвалідністю  (ВІДЕО)

 ГУРКІТ ВІЙНИ – СТИХНЕ!

 

 

 

 

 

Італійський Червоний Хрест, як і обіцяв минулого разу,

5 квітня евакував зі Львова другу групу людей з інвалідністю.

 

 

 

 

 

 

 

В евакуацію в Італію у той день виїхали 84 пацієнти Бахмутського психоневрологічного інтернату, який нещодавно був переведений на Львівщину.  «Як і планувалося, з нашими пацієнтами поїхали дві молодших медичних сестри», - підтвердила попереднє своє повідомлення п. Людмила, директорка психоневрологічного інтернату з м. Бахмута, що на Донеччині.

 

 

 

 

 

 

За цими людьми приїхали з Риму чимало автомобілів Червоного Хреста Італії спеціально обладнаних для перевезення людей з особливими потребами. Адже дорога – далека. І за тридцять годин їзди втомиться будь хто. Приємно, що завдяки співпраці Італійського Червоного Хреста з Dipartimento Protezione Civile, їх чекали не тільки гостинність, але і відповідний медичний догляд.

 

 

 

 

 

 

Всіх, хто від’їжджав, зареєстрували, зробили медичний огляд. Зазначу, що обстеження і вимірювання артеріального тиску всім евакуйованим італійські медики робили дуже ретельно.

 

 

 

 

 

 

Не відмовили італійські медики і лежачим хворим.

 

 

 

 

 

Транспортування хворих такого типу вимагає особливого уміння, і працівники Червоного Хреста Італії блискуче впоралися з цим завданням.

 

 

 

 

 

 

 

Сприяли в евакуації до Італії - Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, зокрема старший референт апарату  урядового Уповноваженого з прав людей з інвалідністю Валентина Уварова.

 

 

 

 

 

 

Всі евакуаційні заходи проходили за участі Уляни Стельмах, голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

Велика відповідальність за евакуацію була, звичайно, як і попереднього разу на керівникові оперативно – рятувальних робіт Червоного Хреста Італії  п. Ігнаціо Шінту (Іgnazio Schintu), котрий записав підсумкове інтерв՚ю для італійських телеглядачів. В ньому п. Ігнаціо сказав: «Я виконав багато завдань Червоного Хреста Італії, але думаю, що це, нинішнє, - одне з найважливіших у моєму житті». Далі він зазначив, що ті, кого ми звідси забираємо, бажають тільки одного: не чути більше гуркоту канонади і вибухів від бомбардувань, яких зазнали ці люди у своєму пансіонаті.

 

 

 

 

 

 

Я також заприятелювала з однією з представниць Італійського Червоного Хреста. Це п. Грація з Риму, одна з членів цієї дружньої команди.

 

 

 

 

 

 

Всі інші члени евакуаційної бригади з Італії також знайшли у Львові собі друзів. Тому вирішили на прощання зробити спільний знімок. А щоб він запав у душу, то учасники евакуації розгорнули прапори України і Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

Ми знову вас чекаємо, дорогі друзі - італійці, на нашій згорьованій українській землі!

Нива милосердя – кличе!

 

Фото – автора

Відео – прес-служби Італійського Червоного Хреста/ Фейсбук

Ірина Апостолюк 

 

 

 

 

Переглядів: 262 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024