Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 8 » КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» - у тривожні дні війни
15:46
КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» - у тривожні дні війни

 

НА ВАРТІ ЗДОРОВ'Я

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед медичних закладів області КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» займає особливе місце: тут лікуються тисячі ветеранів війни і праці, а також воїни, що доблесно боронять нашу землю від ворога.

 

В останні роки цей госпіталь є територіальним центром з надання медичної допомоги демобілізованим учасникам із зони збройного конфлікту, членам сімей загиблих бійців на сході Україниучасникам Революції Гідності і родинам, у котрих є полеглі в числі Небесної Сотні. До цього переліку тепер додалися, починаючи з 24 лютого, представники ВПО та поранені бійці на війні з рф.

 

Ще не так давно середнє число ліжок становило тут 737, а тепер війна заставила збільшити це число. Медичний заклад багатопрофільний: тут розгорнуті палати, де організовано лікування хірургічного профілю, кістково - гнійної хірургії, ортопедичне, отоларингологічне, урологічне.

 

Створено умови для лікування хворих з порушенням функцій хребта та спинного мозку, щелепно-лицевої хірургії; анестезіології та інтенсивної терапії; терапевтичного та неврологічного профілю - терапевтичні, кардіологічні, ревматологічні, ендокринологічні, для лікування остеопорозу; неврологічні та психосоматичні ліжка для психологічної реабілітації воїнів, поранених в окопах україно - російської війни.

 

 

 

 

 

Зазначу, що у лікуванні і налагодженні позитивної психологічної атмосфери, спрямованої на посилення бажання отримати швидке і повне одужання, беруть активну участь і члени первинного осередку ТЧХУ медичного закладу. Очолює його вже з десяток років – Ірина Дмитрівна Назарко, медичний статистик.

На рахунку цього осередку – багато добрих справ, про які ми неодноразово повідомляли. А сьогодні, 8 квітня, випала нагода членам первинного осередку ТЧХУ проявити себе ще й у такій справі: отримати 300 подушок і матраців у Львівській обласній організації Товариства Червоного Хреста України, призначених для нового відділення госпіталю.

Обов՚язки тамтешні червонохрестівці розбили на дві частини – одні будуть отримувати гуманітарну допомогу на складі в ЛОО ТЧХУ, інші -  розвантажуватимуть і облаштовувати нове відділення госпіталю.

 

 

 

 

 

Червонохрестівець Роман Новосад, котрий регулярно читає сайт Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, прибув у групі вантажників на склад. Познайомилися. Впізнавши мене по знімках, поцікавився, чи я справді не тільки голова районної організації Червоного Хреста, але і членкиня Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України.

 

Отримавши ствердну відповідь, Роман глибокодумно сказав: «Я також хочу стати журналістом. Подам документи на факультет журналістики Львівського Національного університету ім. І. Франка. Чув, що там треба творчі роботи і рекомендації. Дасте мені таку рекомендацію?»

 

«Це можливо тільки тоді, - відповідаю Романові, - коли проявиш себе у цій справі. Наприклад, станеш постійним дописувачем нашого сайту. Тоді тобі буде легко вступити в університет, а потім і вчитися журналістиці».

 

Від слів перейшли до діла: першу свою творчу спробу Роман зробив у фоторепортажі. Зняв завантаження гуманітарної допомоги на складі, а потім її розвантаження вже у госпіталі. Ви їх можете бачити нижче у цьому репортажі.

 

 

 

 

 

До осені ще є досить часу. Романові буде нагода про що повідомляти. Первинний осередок Червоного Хреста у госпіталі ім. Ю. Липи дуже активний і майбутньому абітурієнтові журфаку буде про що дописувати не тільки на наш сайт, але й в інші ЗМІ.

 

 

 

 

 

 

Побажаймо ж Романові успіхів у здійсненні мрії всього життя!

 

 

Фото – автора і Романа Новосада

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ,

членкиня Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України

 

 

 

Переглядів: 211 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 05:35
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024