Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Квітень » 12 » У Сєвєродонецьку окупанти знищили центр гуманітарної допомоги - голова ОВА
18:11
У Сєвєродонецьку окупанти знищили центр гуманітарної допомоги - голова ОВА

 

ПОРУШУЮЧИ ПРАВИЛА ВІЙНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

У Сєвєродонецьку на Луганщині російські окупанти знищили

 центр гуманітарної допомоги, який щоденно годував 300 людей.

 

 

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

 

Цитата

«У Сєвєродонецьку окупанти знищили центр гуманітарної допомоги, який щоденно годував 300 людей», - написав Гайдай у Telegram.

Деталі

Голова Луганської асоціації організацій осіб з інвалідністю Микола Надулічний, який є одним з організаторів мережі таких центрів у Сєвєродонецьку та Лисичанську розповів, що вчора, 11 квітня, один із центрів надання гуманітарної допомоги, створених у Сєвєродонецьку силами волонтерів, зазнав масованого обстрілу.

«Одразу вісім снарядів потрапили у приміщення колишнього ДСК, де був облаштований центр, та зруйнували стіни. Внаслідок чого сталося значне загоряння складу. На щастя, обійшлося без жертв», - повідомив Надулічний.

За його словами, центр годував до 300 людей щодня та забезпечував їжею та засобами гігієни прикутих до ліжка хворих людей. Громадські активісти щодня формували набори для маломобільного населення й на автомобілі або, навіть, на велосипедах чи пішки, доправляли їх адресно.

При цьому, як повідомив Гайдай, російські окупанти знищили ще 12 житлових будинків, 7 – цієї ночі.

«Ще 12 житлових будинків знищені росіянами, 7 – цієї ночі, руйнування в Рубіжному, людські жертви в Лисичанську. Найбільше постраждали житлові масиви Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Новодружеська», - написав Гайдай.

За його словами, є жертви в Лисичанську – один загиблий чоловік, ще три особи поранені, двох вчасно евакуювали з-під обстрілів.

«У Рубіжному зайнялися три будинки. Дуже часто рятувальники отримують виклики з території міста, де вже майже місяць перебувають кадирівці, або безпосередньо у зоні активних бойових дій. Тому пожеж і, відповідно, руйнувань в Рубіжному набагато більше. Два будинки палали вночі в Павлограді під Сєвєродонецьком, ще два та кілька господарчих споруд – в Новодружеську», - повідомив Гайдай.

Він зазначив, що у Кремінній та Щедрищевому після російських обстрілів полум’ям охопило хвойну підстилку. Бійці ДСНС ліквідували 17 пожеж.

«Вогонь росіяни відкривали по Сєвєродонецькій громаді, Лисичанську, Кремінній, Новодружеську, Рубіжному. Ними пошкоджено 17 об’єктів – 12 житлових будинків та 4 об’єкти інфраструктури, нежитлові споруди», - написав Гайдай.

Доповнення

Раніше Гайдай заявляв, що в Луганській області не залишилось уцілілих об’єктів критичної та будь якої іншої інфраструктури.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1972083-u-syevyerodonetsku-okupanti-znischili-tsentr-gumanitarnoyi-dopomogi-golova-ova

 

Переглядів: 176 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024