Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 1 » У Львові на кошти ТЧХУ збудують тимчасове житло для вагітних жінок-переселенок (ВІДЕО)
16:30
У Львові на кошти ТЧХУ збудують тимчасове житло для вагітних жінок-переселенок (ВІДЕО)

ІНВЕСТИЦІЇ У МАЙБУТНЄ ПОКОЛІННЯ УКРАЇНЦІВ

 

 

 

 

 

 

Товариство Червоного Хреста України, за сприянням Львівської міської ради, збудує

два будиночки для вагітних жінок, котрим надали  у м. Львові притулок від війни.

 

 

 

 

 

 

 

У Меморандумі зазначається, що ТЧХУ забезпечить фінансову складову проєкту, інвестувавши 26 мільйонів гривень. Таке містечко для жінок при надії розгортають у районі вулиці Тракт Глинянський.
 

 

 

 

 


Сьогодні, 1 травня, було підписано Меморандум про співпрацю між Товариством Червоного Хреста України та Львівською міською радою щодо зведення 2 будинків для тимчасового проживання вагітних жінок, які виїхали з місць активних бойових дій до Львова.

 

 

 

 

 

 

Обмінявшись підписаними угодами, мер міста Львова Андрій Садовий, а також генеральний директор НК ТЧХУ Максим Доценко, запевнили присутніх, що мають намір реалізувати проєкт будівництва до середини липня.
 

 

 

 

 

 


«Ми почали минулого тижня спільно з ТЧХУ будувати будиночки для вагітних. Плануємо до 15 липня завершити будівництво. Ці плани вдасться реалізувати завдяки феноменальній підтримці Червоного Хреста. Товариство працює швидко та показує дуже потужну динаміку у проєктуванні, виробництві, доставці, монтажу, збиранні та омеблюванні будиночків. Йдеться про інвестиції у 26 мільйонів гривень», - сказав міський голова Андрій Садовий.

 

 

 

 

 

 

Далі міський голова сказав: «На сьогодні вже почали роботу, щоб збудувати в Україні один з найбільших реабілітаційних центрів для поранених, тому що тисячі людей потребуватимуть допомоги. Зокрема, ми говоримо про жінок та дітей, які були під обстрілами, ракетними ударами. Це проєкт будівництва потужного регіонального центру у Львові, за підтримки всього світу. Для нас буде за честь мати партнером Червоний Хрест».

 

 

 

 

 

«Ми чітко розуміємо, наскільки важливо те, що ми робимо для жінок, котрі там проживатимуть. Ми всі українці, і ми робимо це заради нас та нашої держави, наших жінок та майбутнього покоління. Нашій команді  червонохрестівців дуже приємно працювати зі Львовом, тому що процес будівництва тут відбувається дуже швидко. За декілька тижнів наші нинішні плани, сподіваюся, будуть реалізовані», - висловив надію Максим Доценко, генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.
 

 

 

 

 

За час війни з рф Львів прийняв майже три сотні тисяч евакуйованих із зони бойових дій. Війна затягується. Треба будувати для цих людей хоча б тимчасове житло. В особливо жахливому стані жінки при надії. Тож у столиці Галичини збудують для них два двоповерхові будинки загальною площею 1300 м кв. В кожному будуть всі необхідні умови для комфортного тимчасового розселення вагітних жінок, котрі мають статус внутрішньо переміщених осіб: спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кухні, їдальні, котельні. Такі будиночки забезпечать тимчасовий притулок для понад 100 жінок.

 

 

 

 

 


Уляна Стельмах, голова Львівської ОО ТЧХУ пообіцяла міському голові Андрієві Садовому допомагати з облаштуванням будиночків для вагітних жінок після їх вводу в експлуатацію. Червоний Хрест Львівщини зможе завезти сюди матраци, подушки, постільну білизну, рушники, - словом все те, що таким жінкам потрібно для їх комфортного проживання у новобудовах.
 

 

 

 

 


На даний час, у Львові на вул. Уласа Самчука вже розгорнули, як ми повідомляли, на кошти Польської Республіки одне модульне містечко із 88 будиночків, де заселилось близько 350 вимушено переміщених осіб із зони бойових дій в Україні. Будівельники завершують роботи в модульних містечках на вул. Пулюя та у Сихівському районі, які забезпечать тимчасовим житлом ще орієнтовно для 700 переселенців.

 

 

 

 

 

 

Після офіційної частини Андрій Садовий запросив гостей з Києва на веранду у міській Ратуші, де у неформальній обстановці обговорили коло питань, яке цікавить обидві сторони.

 

 

 


 

Автори: верхнього відео - прес-служба ТЧХУ;  нижнього відео — Андрій Андрух

 

 

 

Фото – Ірини Апостолюк, Романа Балука

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 330 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:34
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024