Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 5 » Про нас пишуть: Газета «Голос відродження» про Бродівську РО ТЧХУ, що на Львівщині
17:13
Про нас пишуть: Газета «Голос відродження» про Бродівську РО ТЧХУ, що на Львівщині

ГУМАНІТАРНА МІСІЯ ЧЕРВОНОХРЕСТІВЦІВ

 

 

 

 

 

 

Бродівська районна газета «Голос відродження» 8 квітня п.р. опублікувала

статтю про районну організацію Товариства Червоного Хреста України,

яку з дозволу редакції, розмістили у себе на сайті у повному обсязі.

 

 

 

Головною метою і суттю діяльності такої служби, як Червоний Хрест України, завжди була й залишається його  гуманітарна місія, допомога людям, котрі волею долі опинилися у складних життєвих ситуаціях.

«Саме так, - стверджує голова Бродівської районної організації ТЧХУ Марія Кривчун, - ми й намагаємося у міру своїх сил і можливостей завжди працювати і продовжуємо робити це нині».

Одним з важливих напрямків діяльності своєї організації Марія Кривчун вважає поширення серед  різних категорій населення Бродівського району знань і навиків з надання першої допомоги людям, що потрапили в біду.

 

 

 

 

 

Цю роботу ефективно проводить  інструктор Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, викладач Бродівського педагогічного коледжу імені Маркіяна Шашкевича Андрій Соя.

 

 

 

 

 

Заняття з надання першої допомоги для студентів і викладачів він проводить у своєму навчальному закладі, а також у Бродівській гімназії імені Івана Труша, у Заболотцівській ОТГ, на підприємствах міста.

Ось наприклад, у трудовому колективі «Об՚єднана мода» у Бродах такі заняття проводилися аж в 9 групах слухачів.

 

 

 

 

 

Марія Кривчун відзначає, що у своїй роботі відчуває постійну підтримку Львівської ОО ТЧХУ та сприяння Червоного Хреста Данії, зокрема в плані надання гуманітарної допомоги переселенцям з тих територій України, де зараз ідуть бої із рашистами-загарбниками.

Вона зі сльозами на очах розповідає, як у районну організацію приходять молоді сім՚ї, які втекли від пекельного «визволення» росіян та їх поплічників із сумнозвісних Гостомеля і Маріуполя, Ірпіня і Харкова, Коростеня і Бучі, де йшла запекла війна не на життя, а на смерть.

Втікали, хто у чім був і як міг. У цю, ще холодну пору, дехто був навіть у футболках, і куртки, які їм могли у цей момент дати бродівські червонохрестівці, зігрівали не лише тіло, а й серце – всерозуміючим співчуттям, людською добротою і спільним прагненням вигнати ворога з рідної землі.

Ця добродійна робота  ведеться завдяки тісній співпраці з Бродівською громадою, Заболотцівською ОТГ.

А ще завдяки тому, що Марія Кривчун зуміла згуртувати довкола себе активних волонтерів, таких, зокрема, як підприємець Іван Мелешко з Лагодова. Це скромний, але відповідальний, чоловік. Завжди безвідмовно і безоплатно допоможе доставити гуманітарну допомогу зі Львова до Бродів.

А ще спеціаліст Заболотцівської ОТГ Марія Савула, директор Бродівського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Олег Крикавський та інші добрі, сердечні люди, чиє життя понівечила кривава путінська «спецоперація».

 

 

 

 

 

Тільки минулого тижня гуманітарну допомогу від Бродівської районної організації  ТЧХУ, в яку входили набори продуктів, засоби гігієни та інші речі першої необхідності, отримали родини переселенців, котрі знайшли прихисток у м. Бродах, селах Лучківці (на знімку), Переліски, Дуб՚є.

 

 

 

 

І тут важливим є не лише продуктова і речова гуманітарна допомога, а й увага, турбота, щире людське спілкування, яке відчувають вимушено переміщені особи у Бродівському районі, що на Львівщині. Бо саме це вселяє в усіх нас віру у те, що Україна єдина, віру у перемогу, і в те, що все буде Україна.

 

Фото - Бродівської РО ТЧХУ

Автор – Галина Петрусь,

газета «Голос відродження», м. Броди, Львівська область

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 233 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 06:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024