Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 6 » Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну прийняла моніторингову група МКЧХ та МФЧХ і ЧП
15:40
Львівський фаховий коледж будівництва, архітектури та дизайну прийняла моніторингову група МКЧХ та МФЧХ і ЧП

МІЖНАРОДНИЙ МОНІТОРИНГ

 

 

 

 

 

З початку війни минає  сьогодні 72-й день. Увесь цей час Червоний Хрест Львівщини стояв на вахті

гуманізму і допомоги цивільному населенню всім, чим був у змозі. І це дало свої позитивні результати.

 

 

 

 

 

 

 

Як ми уже розповідали, 15 квітня, голова ЛОО ТЧХУ Уляна Стельмах отримала  Подяку, висловлену вдячними бенефіціаріями за свою подвижницьку роботу у ці тривожні дні війни з рф.

 

 

 

 

 

 

Її вручив від імені дирекції Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну Володимир Галущак. (Див. – http://lviv-redcross.at.ua/blog/2022-04-15-23540).

 

 

 

 

 

 

 

І звичайно, коли з Женеви приїхала у Львів днями моніторингова група руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, якій доручили вивчити стан забезпечення ВПО продовольством і речами першої необхідності, то в числі перших вона вирішила завітати у цей навчальний заклад, щоб підтвердити або спростувати тісну співпрацю ЛОО ТЧХУ та коледжу. 

 

 

 

 

 

 

Мета групи – вивчення умов, у яких живуть переселенці, а також взяти на облік ті проблеми, з якими вони зустрічаються на новому місці проживання. Посланців із Женеви зустрів особисто директор Львівського фахового коледжу будівництва, архітектури та дизайну Юрій Соха.

 

 

 

 

 

 

Директор докладно розповів, як в його навчальному закладі організовано побут переселенців.

 

 

 

 

 

 

Гості з Женеви та їх перекладач з англійської Артем Багач, котрому НК ТЧХУ доручив супроводжувати цю групу, були запрошені у кімнати, де розселено вимушено переміщених осіб із зони бойових дій.

 

 

 

 

 

 

В кімнатах панував порядок, всюди було видно, шо тут дружать із санітарією та гігієною. Щоб і надалі було так, як під час моніторингу, то гості із Женеви презентували коледжу швабри і відра для миття підлог, гігієнічні засоби, пральні порошки тощо.

 

 

 

 

 

 

 

Ірина Апостолюк, голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ, на території відання котрої розташований коледж, запропонувала гостям познайомитися із родиною художників, котрі переселилися у Львів з м. Токмака.

 

 

 

 

 

 

 

Мати і син живуть в коледжі віднедавна. Вони дуже талановиті, що дозволяє обом брати участь у створенні ілюстрацій для книг, альбомів, буклетів та іншої друкованої продукції як в Україні, так і за її межами.

 

 

 

 

 

 

Переїхавши у Львів, вони привезли з собою свій особистий архів малюнків, які вже використані поліграфістами і видавництвами для оформлення книг, журналів, популярних коміксів тощо.

 

 

 

 

 

 

Зафіксувавши прохання постояльців коледжу, гості із Женеви, а це були представники Австрійського, Німецького та Норвезького національних Червоних Хрестів, побажали переселенцям і дирекції навчального закладу підтримувати побут ВПО на такому ж високому рівні, як в даний час. 

 

 

 

 

 

 

Через місяць у Львів прибуде інша місія від Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яка постарається проаналізувати і згрупувати прохання, знайти кошти, щоб задовільнити потреби переселенців у кращому забезпеченні їх побуту і життя у тимчасово пристосованих приміщеннях. 

 

Фото – Ірини Апостолюк

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 359 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 20:53
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024