Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 7 » Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має доступу до депортованих у росію українців
19:13
Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі не має доступу до депортованих у росію українців

ПРОБЛЕМА ЧЕКАЄ СВОГО ВИРІШЕННЯ

 

 

 

 

 

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста досі веде переговори з російською стороною

про доступ до вивезених в рф українців і тому володіє "недостатньою інформацію" щодо їх долі.

 

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю швейцарському виданню NZZ сказав операційний директор МКЧХ Домінік Стілгарт.

"Ми досі ведемо переговори з росіянами про доступ до українських біженців у росії. У нас недостатньо інформації про те, що там насправді відбувається. Можна припустити, що росія – як і майже кожна воююча сторона – проводить так звані перевірки: затримуються бійці, ймовірно, і цивільні, які працювали на українську владу", - зазначив Стілгарт.

Операційний директор МКЧХ наголосив, що обидві ці групи людей захищені міжнародним правом, а тому, наприклад, їх не можна катувати чи вбивати. "Але якщо цього дотримуватися, то куди потім потрапляють ці люди? Ми цього не знаємо", - додав він.

Поруч із цим, Стілгарт відкинув обвинувачення МКЧХ у взаємодії з російською владою у питанні депортації українців на територію росії, що прив’язувалося до зустрічі президента МКЧХ Петера Мауера та відкриття офісу МКЧХ у Ростові. За його словами, Міжнародний комітет Червоного Хреста "ніколи не візьме людей нікуди проти їхньої волі".

Операційний директор МКЧХ також висловив сподівання, що успішна операція з евакуації цивільних людей з "Азовсталі" в Маріуполі "посприяє подальшій евакуації, адже тепер обидві сторони переконалися, що це працює". "Сподіваємося, що зараз ми зможемо розвинути цей мінімум довіри", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що понад 500 тисяч українців були депортовані до віддалених регіонів росії.

 

Фото – ілюстративне
За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3477533-cervonij-hrest-dosi-ne-mae-dostupu-do-deportovanih-u-rosiu-ukrainciv.html

 

Переглядів: 214 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 23:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024