Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 10 » Коли мама загинула, хлопець став опікуном чотирьох дітей (ВІДЕО)
14:46
Коли мама загинула, хлопець став опікуном чотирьох дітей (ВІДЕО)

СИРІТСТВО, ПОРОДЖЕНЕ ВІЙНОЮ

 

 

 

 

 

 

Непроста історія 18-річного В’ячеслава Ялова із селища

 Верхньоторецьке Донецької області, яка проймає до болю.

 

Війна зробила сиротами багатьох українських дітей. Багато з них за одну мить мусили подорослішати й взяти на себе велику відповідальність. 18-річний В’ячеслав Ялов став опікуном для чотирьох своїх братів та сестер.

 

Хлопець на власні очі бачив смерть матері й тікав з дітьми з рідного Верхньоторецького Донецької області ще до окупації селища російськими військами.

 

Про чотирьох дітей

 

Нині В’ячеслав з братами та сестрами живе у Дрогобичі Львівської області в гуртожитку. Родині переселенців місцева влада надала дві кімнати й вони мають власну кухню.

 

Хлопець нині облаштовує місце проживання, щоб там було комфортно кожному. Він самостійно відремонтував пральну машинку. 

 

Нам привезли й сказали: якщо відремонтую, то буде наша.

 

 

 

 

 

Старший брат з посмішкою та радістю розповідає про молодших дітей. Це Данило, якому 16 років, Ніколь — 11, Тимуру — 10, Олівії — 8. Він називає їх “мої діти”. Адже тепер він не тільки старший брат, а й опікун.

 

Як ховалися під час обстрілів

Марині, мамі дітей, було 37 років. Війна застала багатодітну родину в їхньому приватному будинку у селищі Верхньоторецьке Донецької області.

 

«Ми не весь час були в підвалі. Були години, а коли можна було вийти, тоді сиділи в хаті. У нас не було світла, а наша домівка вся на електропостачанні. Тому ми пішли до наших знайомих, бо в них пічка, принесли туди їжу, свої речі й були там», - каже хлопець. 

 

В’ячеслав розповідає, що перед їхнім будинком ще до трагедії з матір’ю впав снаряд — осколки влучили в будинок. На щастя, їх тоді не було вдома.

 

День трагедії

 

Але снаряд наздогнав В’ячеслава та його маму 15 березня, коли вони удвох поверталися додому. За десять метрів від них пролетів перший снаряд, а потім і другий. Хлопця оглушило, маму смертельно поранило. В’ячеслав як міг намагався її врятувати.  

 

Маму просто вбило. У мене на руках загинула. Я намагався її врятувати, але не вдалося.

 

«Я бачив, як впав перший снаряд, мама лягла, я присів. Вона була поруч, зовсім біля мене. Падає другий, оглушив мене на кілька секунд. Я відкрив очі, а вона лежить на боку», - каже В’ячеслав.

 

Її останні слова: “Зі мною все добре”. Перевертаю її, а там…

 

«Я вірю, що вона зараз з нами й дуже сильно нам допомагає. Мама була сирота. Я часто згадую маму. Просто не розумію, за що? Чому вона, а не я», — В’ячеслав плаче, пригадуючи це.

 

 

 

 

 

Хлопець розповідає, що після цього попросив сусіда витягнути дітей з підвалу, а знайомого підвезти до Костянтинівки. Звідти родина приїхала в Дрогобич. В’ячеслав зізнається: дуже радий, що мав при собі документи, це значно все спрощує.

 

Він навчається на фельдшера в Бахмутському коледжі та думає про майбутнє своїх дітей.

Нині він піклується про них, готує їсти та доглядає. А ще діти сподіваються, що вдасться поховати тіло мами. Зробити це наразі неможливо, територія окупована Росією.

"Мамі просто у воронці зробили могилку. Якби можна було увійти на цю територію, мої знайомі поховали б маму. Я щодня телефоную, але не пропускають. Зараз у селищі всіх чоловіків забирають на війну", — каже В’ячеслав.

В’ячеслав Ялов відкрив благодійний рахунок, щоб придбати житло для своєї родини. Хоче, щоб у братів і сестер були комфортні умови й свій дах над головою. 

 

Номер рахунку В'ячеслава:

MONO BANK

4441111406028989

 

Радіо «Свобода» зняло про цю сім՚ю, обпалену війною, відео:

 

 

 

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://vikna.tv/istorii/rozpovidi/koly-mama-zagynula-stav-opikunom-chotyroh-ditej-neprosta-istoriya-18-richnogo-hlopczya-z-donechchyny/

 

Переглядів: 300 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024