Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 11 » МФЧХ і ЧХ, за участі ЛОО ТЧХУ, надали гуманітарну допомогу  Ліцею №2 ЛМР (ВІДЕО)
16:53
МФЧХ і ЧХ, за участі ЛОО ТЧХУ, надали гуманітарну допомогу  Ліцею №2 ЛМР (ВІДЕО)

 

ДЛЯ ПОЛІПШЕННЯ ПОБУТУ ВПО

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 11 травня, Ліцей №2 Львівської міської ради –

отримав гуманітарну допомогу від червонохресної грамади.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З самого початку ворожого вторгнення російських військ на територію України Львівський ліцей №2 став місцем прихистку вимушено переселених осіб.

 

 

 

 

 

 

 

Директорка ліцею Нінель Постолатій, даючи у березні інтерв՚ю телеканалу «Правда ТУТ», повідомила: «У нас зі 100 осіб є на даний момент 8 дітей. Ми облаштовуємо зараз і дитячу кімнатку, в нас є кімната матері і дитини. В нас задіяні три приміщення школи. Це приміщення початкової школи, спортивний зал, кімната матері і дитини».

 

 

 

 

 

 

З часу запису інтерв՚ю у Ліцеї №2 ЛМР минуло майже два місяці. Одні переселенці прибули, другі вибули... Та так як війна триває й донині, то і ситуація з поліпшенням побуту переселенців не стала  вельми кращою, ніж була раніше, незважаючи на всі зусилля благодійних організацій кардинально допомогти переселенцям.

 

 

 

 

 

 

Чутки про невлаштованість побуту переселенців дійшли і до Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у Женеві. Там відреагували швидко: спорядили у Львів моніторингову групу, щоб вивчила запити ВПО по всьому місту, згрупувати їх, а потім розробити проект вирішення проблеми.

 

 

 

 

 

 

За таку справу взялися посланці Німецького Червоного Хреста п. Тоя та Іспанського Червоного Хреста п. Мігуель. Вчора, 10 травня, вони вдруге зустрілися з директоркою навчального закладу Нінель Геннадіївною Постолатій, докладніше розпитали її про нагальні потреби. (Переклад здійснювали волонтери ЛОО ТЧХУ Артем та Віталій). 

 

 

 

 

 

 

Проблем виявилося багато. Ті, що можна виправити негайно, - вирішили.  Тож сьогодні, 11 травня, навчальний заклад отримав місткий холодильник з морозильною камерою, пральну машину,  дві мікрохвильовки, сушарки для одягу тощо.

 

 

 

 

 

 

Вся ця апаратура та інвентар закуплені в супермаркеті «Епіцентр», завантажено на фуру і привезено у навчальний заклад. Цю операцію виконали водій магазину п. Євген та волонтер Львівської ОО ТЧХУ Михайло Семочко.

 

 

 

 

 

 

Залишилися ті проблеми, які негайно вирішити поки що не можна. Найбільш значними серед них є облаштування двох душових з бойлерами, змішувачами і всім іншим, що потрібно для постійної підтримки гігієни і санітарії у середовищі переселенців. Це - перша заповідь охорони здоров"я при такому великому скупченні людей, як зараз у навчальному закладі.  

 

 

 

 

 

 

Прощаючись, Нінель Геннадіївна, подякувала Львівській ОО ТЧХУ та представникам МФЧХ і ЧП, і висловила побажання, щоб і друга частина проекту Червоного Хреста з поліпшення побуту ВПО була виконана так само швидко і якісно, як і перша.

 

Фото – Ірини Апостолюк та Ліцею №2 ЛМР/ Фейсбук

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ

 

 

Переглядів: 441 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 18:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024