Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 12 » Допомога від Червоного Хреста для переселенців: як отримати
18:16
Допомога від Червоного Хреста для переселенців: як отримати

ЗА ЗАКОНАМИ ГУМАННОСТІ

 

 

 

 

 

 

Наприкінці квітня Кабмін, за участю Місії Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні

і Товариства Червоного Хреста України, запустили нову програму виплат для вимушених переселенців.

 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 26 квітня.

 

«Виплати здійснюватимуться на підставі наявних відомостей інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб. Тобто для отримання виплат не потрібно буде подавати жодних заяв. Розраховуємо, що виплати отримають майже 1 млн осіб. Перевага надаватиметься ВПО з окупованих територій і зон бойових дій», — повідомив прем’єр Денис Шмигаль.

 

Зараз в Україні працюють й інші програми для вимушених переселенців: по 2 000 грн від уряду кожному дорослому та по 3 000 грн на дитину, уточнив глава уряду.

 

Хто може отримати допомогу від Червоного Хреста

 

Допомогу можуть отримати всі переселенці, які змушені були залишити місця постійного проживання через повномасштабну війну росії проти України.

 

Як отримати допомогу від Червоного Хреста

 

Фінансова допомога в межах програми становитиме 2500 грн на особу. Виплати здійснюватимуться на підставі даних з інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб.

Місія Червоного Хреста спільно з Мінсоцполітики сама визначатиме, кому надавати допомогу, на підставі відомостей із Єдиної інформаційної бази внутрішньо переміщених осіб та інформаційної платформи «єДопомога».

 

Додаткова допомога від Червоного Хреста

 

Найвразливіші категорії населення з-поміж ВПО, що зареєструвалися в столиці після 24 лютого 2022 року, мають можливість отримати сертифікат на покупки в мережі «Сільпо».

 

Отримати ваучери, якими можна розрахуватися в мережі супермаркетів по всій території України, можуть внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в м. Київ (перший етап програми), а саме:

 

  • особи з інвалідністю І групи;
  • сім’ї, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • сім’ї, які мають троє й більше дітей віком до 16 років;
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину-сироту віком до 16 років.

 

Які документи треба подавати для отримання допомоги

 

Для отримання сертифікатів на 500 гривень особи, які мають право на таку допомогу та звернулися за нею, мусять мати із собою такі документи:

 

  • особи з інвалідністю І групи: паспорт; ідентифікаційний код; довідку про статус переміщеної особи; довідку про призначення групи інвалідності;
  • сім’ї, що виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років: паспорт; довідку про статус переміщеної особи; ідентифікаційний код; свідоцтво про народження дитини; довідку про призначення групи інвалідності;
  • сім’ї, що мають трьох і більше дітей віком до 16 років: паспорт; довідку про статус переміщеної особи; ідентифікаційний код; свідоцтва про народження дітей.
  • сім’ї, які мають на утриманні та вихованні дитину-сироту віком до 16 років: паспорт; довідку про статус переміщеної особи; ідентифікаційний код; свідоцтво про народження дитини; розпорядження про опікунство.

 

Особи з інвалідністю (інваліди І групи) отримають три сертифікати по 500 грн (1500 грн); сім’ї, які вказано в переліку категорій, отримають 9 сертифікатів по 500 грн (4500 грн).

 

«Якщо товарів у чеку буде, наприклад, на 510 гривень, то людину попросять доплатити 10 гривень, а якщо на 480, то решту — 20 гривень — не дадуть», — розповіла Тетяна Гоєнко, голова Київської міської організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Де в Києві можна отримати ваучер на 500 грн від Червоного Хреста

 

Київська міська організація Червоного Хреста організувала видавання допомоги на правому березі столиці для осіб, зареєстрованих у Шевченківському, Печерському, Подільському, Голосіївському, Оболонському, Солом’янському та Святошинському районах. Вони можуть отримати сертифікати щосереди та щоп’ятниці за адресою: вул. Володимирська, 51 Б (Vcentri Hub) поряд із метро «Театральна».

 

На лівому березі — щовівторка за адресою: Київ, вул. Миропільська, 19, поряд із метро «Чернігівська». Час видавання: з 10:00 до 16:00 в порядку живої черги.

Телефон для довідок інформаційного центру організації — 0 800 332 656.

 

Ваучерна програма допомоги переселенцям у Києві відбувається за підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми (WFP).

 

Фото – прес-служба ТЧХУ/Фейсбук

За джерелом:

https://thepage.ua/ua/news/yak-otrimati-dopomogu-vid-chervonogo-hresta-pokrokova-instrukciya?utm_medium=referral&utm_source=idealmedia&utm_campaign=thepage.ua&utm_term=1280055&utm_content=1

 

Переглядів: 403 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 09:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024