Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Травень » 21 » Після перемоги варто змінити нормативи щодо різниці в оплаті праці жінок і чоловіків - Зеленська
13:24
Після перемоги варто змінити нормативи щодо різниці в оплаті праці жінок і чоловіків - Зеленська

ГЕНДЕРНА РІВНІСТЬ – ВЕЛІННЯ ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

Жінки під час війни виконують багато роботи в різних сферах, опікуючись при цьому дітьми поза професійною діяльністю. Після перемоги суспільство має зробити все можливе, аби належним чином оцінити роль жінки та нарешті змінити в законодавстві нормативи щодо різниці в оплаті праці жінок і чоловіків.

 

 

Як повідомляє Укрінформ, про це в інтерв’ю загальнонаціональному телемарафону заявила перша леді України Олена Зеленська, відповідаючи на питання щодо ролі жінок в України.

 

«Відразу зізнаюся - я завжди високо цінувала українську жінку, я вважаю, що у нас жінки – найкращі, і нас елементарно більше на два мільйони в Україні. У нас жінки повсюди: і в ЗСУ, жінки-волонтери, жінки-медики, жінки-вчителі, всі, хто працює, більше людей працює – це жінки. На жінок припадає ще багато того, що ми маємо робити поза своєю професійною діяльністю – це діти. І ми всі маємо про них піклуватись. Зараз все зламалось, і кожного треба годувати, з кожним треба вчити уроки – це все також ми маємо робити. Але я впевнена, що, по-перше, ми все це відчуваємо, я впевнена, що суспільство все це бачить. І ми нарешті після перемоги згадаємо про героїзм наших жінок і вже не дамо не змінити нормативи щодо різниці в оплаті праці, а вона подекуди є 20%. І тому я впевнена, що після перемоги ми повернемось до цих питань, і вже це буде не просто якась риторична тема для дискусії, а це вже буде необхідність, тому що ми маємо показати, що ми всі разом здобули цю перемогу», - наголосила Зеленська.

 

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3488624-pisla-peremogi-varto-zminiti-normativi-sodo-riznici-v-oplati-praci-zinok-i-colovikiv-zelenska.html

 

Читайте також: Із Франції прибули два інкубатори з безперебійним живленням для перинатальних центрів – Зеленська

 

Переглядів: 186 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 09:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024