Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Червень » 3 » Фрагменти з виступу Тараса Логгінова, командира ЗШР НК ТЧХУ, на брифінгу ТЧХУ 3 червня в Києві
19:15
Фрагменти з виступу Тараса Логгінова, командира ЗШР НК ТЧХУ, на брифінгу ТЧХУ 3 червня в Києві

 

ЗАГОНИ ШВИДКОГО РЕАГУВАННЯ –  АВАНГАРД ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

До вашої уваги фрагменти з виступу Тараса Логгінова, командира

ЗШР НК ТЧХУ, на брифінгу ТЧХУ 3 червня, що відбувся у Києві

 

 

 

Допомога волонтерів Загонів швидкого реагування ТЧХУ у «гарячих точках».

 

У Червоному Хресті України з 2013 року діють Загони швидкого реагування (ЗШР) – об'єднання волонтерів, котрі пройшли спеціальну підготовку та допомагають постраждалим на місці надзвичайних ситуацій разом з рятувальниками з ДСНС.

 

З 24 лютого 2022 року волонтери Червоного Хреста України брали участь в евакуації та транспортуванні 220 488 людей. Власними силами волонтерів та членів Загону швидкого реагування вдалося евакуювати 36 504 особи.

 

«Ми розпочали надавати допомогу постраждалим з першого дня війни. За декілька годин Загін швидкого реагування Національного комітету Червоного Хреста України зібрав близько 10 тонн харчів, які волонтери роздали людям, що від обстрілів переховувалися на 18 станціях метротрополітену Києва».

 

Наразі близько 450 волонтерів допомагають у 21 обласних Загонах швидкого реагування, а також 56 осіб входять у Загін швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України у Києві.

 

«На сьогодні основним завданням волонтерів Загонів швидкого реагування є допомога в евакуації населення з «гарячих точок» та доставка до небезпечних територій гуманітарної допомоги», - зазначив Тарас Логгінов, командир Загону швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України.

 

«Загін швидкого реагування Національного комітету Товариства Червоного Хреста України більше місяця працює у Луганській та Донецькій областях України, незважаючи на воєнні дії у цих регіонах», - додав Тарас Логгінов.

 

Волонтери із ЗШР ТЧХУ допомагають у транспортуванні маломобільних людей, осіб з інвалідністю, тяжкохворих пацієнтів та тих, хто не може без сторонньої підтримки пересуватися. Їх транспортують з медичних закладів до евакуаційних потягів або з бомбосховищ до більш безпечних територій країни.

 

Волонтери доставляють гуманітарну допомогу (ліки, продуктові і гігієнічні набори та інші найнеобхідніші речі) до населених пунктів, де напружена й небезпечна ситуація, а також наявна тимчасова окупація. Вже вдалося доставити понад 2800 тон товарів першої необхідності.

 

«Наші волонтери є у Лисичанську, Сєвєродонецьку, - повідомив Тарас Логгінов. - У Лисичанську, наприклад, для допомоги людям, котрі через обстріли переховуються у бомбосховищах та не мають доступу до медичних послуг, волонтери ЗШР ТЧХУ організували навіть тимчасовий медичний пункт».

 

Крім того, з 24 лютого 2022 року ЗШР ТЧХУ надав в різних куточках країни першу психологічну допомогу, першу допомогу, харчування понад 75 000 людям на пунктах зустрічі евакуйованих, вокзалах, місцях перетину кордонів.

 

Волонтери ЗШР ТЧХУ здійснили більше 25 виїздів до місць руйнувань та пошкоджень житлових будинків через авіанальоти та ракетні обстріли, щоб надавати людям на місці руйнувань найнеобхіднішу допомогу. Наразі продовжується цілодобове чергування та за потреби тривають виїзди команд Загонів швидкого реагування ТЧХУ у «гарячі точки» нашої країни.

 

 

Фото –з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine

 

Переглядів: 224 | Додав: alexapostolyuk77
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 03:38
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024