Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Червень » 17 » Лікарня Львівської залізниці може перейти під управління одного з медуніверситетів
17:58
Лікарня Львівської залізниці може перейти під управління одного з медуніверситетів

ЗМІНА ПІДПОРЯДКУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

МОЗ підтримує передачу клінічної лікарні Львівської залізниці під управління

ЛНМУ ім. Данила Галицького для створення у ній університетської клініки.

 

Про це зазначили у МОН.

Лікарня може стати не лише клінічною базою для підготовки студентів, інтернів, курсантів, а й надаватиме високоспеціалізовану медичну допомогу та матиме змогу отримати додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

«Процес створення університетських клінік та лікарень в Україні  не зворотній. І на це є політична воля. Адже, функціонування клінік - це стратегія розвитку для вищої медичної освіти, її майбутнє. Не може успішно розвиватися університет та готувати конкурентних фахівців, якщо у нього відсутня власна клінічна база для навчання. У нашому баченні, університетська клініка - це насамперед потужна, велика і багатопрофільна лікарня, що створює можливості для навчання та досліджень. Тож передача клінічної лікарні Львівської залізниці під управління університету сприятиме оптимізації підготовки медичних кадрів та слугуватиме клінічною базою для навчання студентів», – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький у коментарі журналістам Lviv.media зазначив, у зв’язку із набуттям чинності відповідного закону України стало можливим утворення державних некомерційних підприємств, як суб’єкта некомерційної господарської діяльності, що дає можливість при передачі Львівської клінічної лікарні на залізничному транспорті у власність Міністерства охорони здоров’я створити на її базі державне некомерційне підприємство “Університетська клініка”, а відтак підписати договір з Національною службою здоров’я України.

«Це дозволить отримати додаткове фінансування на заробітну плату та медикаменти та бути повноправним і конкурентоспроможним учасником на ринку медичних послуг» , – зазначив Максим Козицький.

Нагадаємо, що на сьогодні питання створення університетських клінік можна вирішити шляхом передачі медичним університетам комунальних або відомчих лікарень. Серед механізмів, які дозволяють це зробити  - закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, щодо вдосконалення системи управління сферою охорони здоров’я та забезпечення медичного обслуговування населення” від 15 грудня 2021 року.

Фінальне рішення щодо передачі лікарні прийматиме Уряд, адже саме КМУ є акціонером АТ “Укрзалізниця”, яка об’єднує регіональні філії (раніше залізниці).

 

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/31895

 

 

Переглядів: 216 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 20:54
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024