Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Червень » 18 » Патронажна служба ТЧХУ – відроджується: Cоціальний помічник Анастасія Пригода
21:55
Патронажна служба ТЧХУ – відроджується: Cоціальний помічник Анастасія Пригода

ЮНІСТЬ – ГАРНА ПОРА  ДЛЯ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

У патронажній службі Червоного Хреста працювали раніше ті, хто

має так звані «життєві університети». Тепер ця традиція - у минулому.

 

 

 

 

 

 

 

І довела це Анастасія Пригода, волонтерка Личаківської  районної організації м. Львова Товариства Червоного Хреста України.

 

 

 

 

 

Дівчина зі шкільних років дружила з Червоним Хрестом: була у санітарній дружині школи, вчилась на майстер - класах першій допомозі, засвоїла основи МГП, обізнана з правилами надання першої психологічної допомоги, брала участь в різних святкових акціях Червоного Хреста тощо. Все це разом узяте вплинуло на вибір професії дівчини: торік вона стала першокурсницею Львівської медичної академії імені Андрея Крупинського. Та довчитися нормально, як це було передбачено навчальною програмою, – не судилося: 24 лютого розпочалася славнозвісна «спецоперація» від рф.

 

 

 

 

 

 

У Львів нескінченим потоком хлинули вимушено переміщені особи. Загін швидкого реагування Львівської ОО ТЧХУ «ГОРС», разом з рятівниками зі служби ДСНС, розбив біля центрального вокзалу величезний намет і цілодобово готував у ньому так звані «перекуси»: чай, каву і канапки. Анастасія з перших днів війни влилася у ряди добротворців від Червоного Хреста та ДСНС, й приступила до регулярних позмінних чергувань у наметі.

 

Та з плином часу цей потік ВПО обмілів. Намет можна було б і згортати. Анастасія знайшла собі іншу роботу в Червоному Хресті – долучилася до його патронажної служби: подала заяву у соціальні помічники.

 

Тепер в обов'язки Анастасії входить: допомагати проводити гігієнічні процедури літнім людям, особам з інвалідністю та обмеженими  можливостями, - міняти постільну білизну, закуповувати ліки та продукти, допомагати прибирати у помешканні.

 

Для багатьох підопічних, як показує практика, з часом стає все важче готувати собі їжу. Дехто не може робити це фізично, а дехто з часом навіть забуває як це робиться. І тут соціальні помічники стають цим людям в пригоді. Разом з доглядальницями вони готують гарячі страви.

 

Багато часу доглядальницям доводиться витрачати також на оформлення різноманітних документів та довідок, що для декого у старості стає непосильним тягарем.

 

 

 

 

 

 

Окрім цього, дівчина допомагає видавати гуманітарну допомогу в РО ТЧХУ потребуючим ВПО та доставляти її додому тим, хто не в стані прийти за нею особисто.

 

 

 

 

 

 

Зазначу, що підопічні патронажної служби ТЧХУ вдячні помічникам соціального працівника, зокрема, Анастасії Пригоді, за проявлену увагу і милосердя.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 165 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 11:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024