Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Червень » 29 » На Львівщині планують створення та розширення послуг догляду та опіки для людей з інвалідністю та похилого віку
13:46
На Львівщині планують створення та розширення послуг догляду та опіки для людей з інвалідністю та похилого віку

ШВЕЙЦАРІЯ  ПРОПОНУЄ  ДОПОМОГУ

 

 

 

 

 

 

28 червня у Львівській обласній військовій адміністрації провели робочу зустріч голови робочої групи Медико-психосоціальної підтримки Галини Бордун і т.в.о. директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Романа Адреса з представниками Посольства Швейцарії в Україні та проєкту «Психічне здоров'я для України».

На зустрічі обговорили напрямки пошуку рішень підтриманого проживання людей з інвалідністю в громадах та програм психічного здоров’я населення.

 

 

 

 

 

В рамках робочої групи медико-соціальної допомоги виокремили та обговорили 3 основні питання: робота та пошук рішень щодо підтриманого проживання; супровід людей з інвалідністю та людей похилого віку; напрацювання стратегії по залученню волонтерів, які готові доглядати таких людей.

Іноземні партнери висловили свою готовність підтримувати такі напрями роботи на території Львівської області і обговорили перспективи співпраці і розвитку програм психо-соціальної підтримки для фахівців цієї галузі, зокрема програми навчання волонтерів, які готові допомагати людям з інвалідністю та людям похилого віку. Також виокремили та напрацювали модель локації по підтримці проживання таких людей на Львівщині.

 

 

 

 

"Це є добра європейська практика. Нам потрібно підтримувати та розвивати сферу психологічної підтримки населення, адже багато хто постраждав внаслідок війни, а ще більше людей пережили стрес, який надалі може позначитися на психічному самопочутті таких людей. Саме тому нам потрібно комплексно підтримувати усіх, хто цього найбільше потребує", - сказала Галина Бордун.

 

 

 

 

 

 

 

Представники Посольства Швейцарії повідомили, що є зацікавленими підтримати ініціативи з розвитку послуг для людей похилого віку та з інвалідністю на рівні територіальних громад Львівщини.

 

 

Фото – прес-служби ЛОВА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news/33160

 

 

Переглядів: 172 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 14:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
«  Червень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024