Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 5 » Новий підваріант омікрон BA.5 тепер становить більшість випадків зараження COVID-19 у США
21:41
Новий підваріант омікрон BA.5 тепер становить більшість випадків зараження COVID-19 у США

 

МЕТАМОРФОЗИ  НЕДУГИ

 

 

 

 

 

 

 

А новий субваріант омікрону, відомий як BA.5, тепер включає більшість випадків COVID-19 у США, згідно з даними, опублікованими у вівторок, 5 липня, на основі повідомлень з Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC).

 

Ці дані є ознакою зростання високотрансмісивного субваріанту, що викликало занепокоєння з приводу нового збільшення випадків зараження інфекційною недугою.

BA.5, поряд із спорідненим субваріантом, відомим як BA.4, має мутації, які показали підвищену здатність ухилятися від захисту від вакцин і попередньої інфекції.

Вакцинатори все ще пропонують важливий захист, особливо від важких захворювань та госпіталізації. Вони кажуть, що зростання нових підваріантів робить ще важливішим бустерні щеплення, якщо ви не зробили цього до тепер.

 

За даними CDC, ba.5 зараз становить 53,6% випадків захворювання в США, а BA.4 становить ще 16,5 відсотка, об'єднавши їх на рівні близько 70% інфекцій.

 

«Підваріанти Омікрону BA.4 &4 &BA.5 ще більше мутовані, ніж оригінальний Омікрон, а це означає, що нашій імунній системі важче розпізнати ці нові підваріанти, незалежно від того, чи були ми раніше вакциновані або інфіковані», - написала в Twitter експертка з інфекційних захворювань з Нью-Йоркського університету Селін Гундер.

 

Вона робить висновок, що "ми також бачимо ранні натяки на те, що субваріанти Omicron BA.4 & BA.5 можуть бути більш вірулентні (викликають більш важку хворобу), ніж оригінальний Omicron".

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів минулого тижня порадило виробникам вакцин орієнтуватися на підваріанти BA.4 і BA.5 в своїх оновлених вакцинах, до яких вони готуються цієї осені.

Однак Gounder підкреслив, що людям не варто чекати, поки будуть доступні оновлені вакцини, щоб отримати бустерне щеплення.

 

"Оновлені вакцини будуть доступні не раніше жовтня, - написала Селін Гундер, - до початку сезону наступу хвороби залишилося понад 4 місяці. Це велике вікно ризику".

 

За даними CDC, лише близько половини дорослих, які отримали початкові два уколи, отримали свій бустер, що зробило їх більш вразливими для нових підваріантів. А людям від 50 років і старше також рекомендується зробити друге бустерне щеплення.

 

Хоча госпіталізації з COVID-19 все ще відносно низькі в порівнянні з іншими епізодами пандемії, вони починають зростати і досягли понад 30 000 випадків, за даними трекера New York Times.

 

Фото – з відкритих джерел

За джерелом:

https://www.msn.com/en-xl/news/other/new-omicron-subvariant-ba-5-now-a-majority-of-us-covid-19-cases/ar-AAZedk4?ocid=msedgntp&cvid=bbb63848e1564d6d996452a5aa3a59ca

 

Переглядів: 186 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 16:31
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024