Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2022 » Липень » 9 » Посібник про захист психічного здоров'я волонтерів і співробітників видано у ТЧХУ
20:16
Посібник про захист психічного здоров'я волонтерів і співробітників видано у ТЧХУ

ВЧИТИСЬ ДОЛАТИ  НЕГАТИВНІ ЕМОЦІЇ

 

 

 

 

 

 

Посібник ТЧХУ укладений на основі ілюстрованого

керівництва ВООЗ «Важливі навички в періоди стресу».

 

 

Цей посібник створений, щоб допомогти волонтерам і співробітникам проявляти турботу до себе. Крім детального опису вправ, які треба ретельно виконувати, тут зібрані конкретні аудіотехніки, систематичне використання яких допоможе краще впоратися зі стресом.

 

Захист психічного здоров’я та психосоціального благополуччя співробітників і волонтерів є Основоположним принципом, як зазначено в Політиці у сфері психічного здоров’я та психосоціальних потреб Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (2019), а підвищення обізнаності співробітників і волонтерів про механізми турботи про власне емоційне здоров’я є одним із основних напрямів діяльності з психосоціальної підтримки в ТЧХУ, відповідно до Положення про психосоціальну підтримку в Товаристві Червоного Хреста України (2021).

 

Працюючи у складних умовах та допомагаючи людям, які пережили кризові події, співробітники та волонтери ТЧХУ теж потребують підтримки. Особливо ця потреба підвищилась після ескалації збройного конфлікту в лютому 2022 року.

 

Окрім впливу складних умов праці, розповідей людей та викликаних цим важких переживань, волонтери та співробітники ТЧХУ самі додатково зазнають впливу військового конфлікту на особисте життя чи життя рідних та друзів. У ситуації, яка склалась в країні, знання можливих методів турботи про себе та свого емоційного благополуччя вкрай потрібне та важливе для кожного члена команди ТЧХУ.

 

Метою цього посібника є підвищення обізнаності, збереження та зміцнення психічного здоров’я, добробуту та стійкості співробітників та волонтерів ТЧХУ.

 

Посібник містить інформацію про три вправи, які ви можете читати або прослуховувати. Тобто – описана покрокова інструкція. Із цих вправ ви дізнаєтесь про те, як можна впоратися зі стресом. Регулярна практика допоможе вам удосконалити навички турботи про себе.

 

Розуміючи загальні ознаки стресу та розвиваючи навички самодопомоги, ви зможете краще піклуватися про себе та знати, коли необхідно звернутися за додатковою підтримкою, наприклад, за психологічною.

 

Турбота про себе. Посібник для співробітників та волонтерів Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ) укладений на основі ілюстрованого керівництва ВООЗ «Важливі навички в періоди стресу».

 

Якщо матимете можливість приділити більше часу розвитку навичок турботи про себе, керівництво доступне за посиланням: https://apps.who.int/iris/handle/10665/339150

 

Докладнішу інформацію можна отримати у співробітників відділу психосоціальної підтримки НК ТЧХУ та в координаторів програми з психосоціальної підтримки в обласних організаціях Товариства Червоного Хреста України.

 

Фото – ТЧХУ/Фейсбук

Прес-служба Львівської ОО ТЧХУ        

 

 

 

Переглядів: 791 | Додав: alexapostolyuk777
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 3
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024